kolmapäev, 7. jaanuar 2015

Ilmumas on novell "Talvenägemus Tartumaal"

Valminud on ajakirja "Saatus&Saladused" veebruarinumbri jaoks novell peakirjaga "Talvenägemus Tartumaal."
Lugu on tõsielusündmustel põhinev ja kirja pandu ka päriselt aset leidnud. Seetõttu oli loo kirjutamine mingis mõttes väga lihtne, kuna tegelasi polnud vaja välja mõelda, vaid karakterite veidrus ja omapära seisis selgelt silme ees. Julgen lubada, et lugu tuleb seekord vaheduseks üpris humoorikas. Tihtipeale me ei aimagi, kuivõrd kummalisi ja raskesti mõistetavaid eksemplare võib leiduda inimsoo hulgas. Nendega ühise katuse all viibimine ja ühise keele leidmine võib kujuneda tõeliseks kannatuste karikaks ja kadalipu läbimiseks.
Hoolimata tugevast meelelahutuslikust elemendist sisaldab novell ka sügavamat sisu ja mõtiskleb asjaolu üle: kes siis õigupoolest on suurem kunstnik? Kas see, kes vägisi kuulsaks saada tahab ja eesmärgile kogu oma energia suunab, või hoopis see, kes niisama hobikorras loomega tegeleb ja kellel enda andest vähimatki aimu pole?


Sisukokkuvõte:

Seltskond fotograafiahuvilisi noori võtab üheskoos ette kaunikesti ekstreemse talveretke Lõuna-Eesti pärapõrgusse. Kas äärmuseni erinevad inimesed nagu geenius, friik, metsmees ja kaks linnapiigat suudavad üldse ühe katuse all öö mööda saata, või pageb igaüks kannatuse katkedes kärekülmast talveööst hoolimata pigem ise suunda? 

Pilt tehtud mõned aastad tagasi Kassaris. 
"Talvenägemus Tartumaal" jõuab teieni veebruari algul. 




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar