laupäev, 31. jaanuar 2015

Ilmumas on novell "Laud kolmele"

Vahepeal on valmis saanud ka märtsinumbri lugu, mis kannab pisut teatraalset pealkirja "Laud kolmele." Miks siis mitte kahele, vaid hoopis kolmele, kui iseenesestmõiseteavalt läheb teineteist leidnud paarike siiski kahekesi mõnusat õhtut veetma? Siinkohal on tegu taas minupoolse kerge irooniaga.
Peamiselt protestiks vanemate ignorantsuse ja tundekülmuse vastu on haritud ja hästi teeniv Mailiis tormanud pea ees suhtesse kasutu egomaniakist logardiga, kes tema õlul rõõmsasti liugu laseb. Tõde ta on, et halbades valikutes võime süüdistada vaid iseendid. Nõnda kujutab Mailiisi igapäevarutiin endast armastatud naiseks olemise asemel pigem usina kodumasinana funktsioneerimist, mida temake tõrkumata talub. Kui tölplik Märt Mailiisile ka tema sünnipäeval tähelepanu pöörata ei taipa, keeb naise kannatuse karikas lõpuks kohinal üle ääre. Ta leiab end autost, kesk lumist Tallinn-Tartu maanteed suunalt eikuhugi, pilgus tühjus ja südames meeleheide. Hetketuju ajel võtab ta ühendust vana kallimaga, kelle kunagi kergemeelselt hülgas.
Kas inimesed püsivad hoolimata aja möödumisest samadena ja vana kirg võib sõrmenipsu peale uuesti leegitsema lüüa, või on see järjekordne hüpe eksimuste ämbrisse? Kas ekskallim ongi tõepoolest nõnda sire ja saatuse poolt väljavalitu, nagu Mailiisi vanemad tütrele alailma ninale kirjutada tavatsesid, või on mehe särava pealiskihi ja ideaalinimese kuvandi varjus käärimas sootuks midagi muud?



"Laud kolmele" jõuab teieni ajakirja "Saatus&Saladused" märtsinumbris.






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar