teisipäev, 7. juuli 2015

Suveraamatu "Maja Mineviku tänaval" sisukokkuvõte



Suveraamatu "Maja Mineviku tänaval" sisukokkuvõte, mille lühendatud versiooni leiab ka teose tagakaanelt. Tegu on algse võimaliku variandiga, mille üle veel endamisi aru pean. Vähemaga rohkem öelda, see on vahetevahel tõeline kunst ja kunsttükk, mille käes hetkel vaevlen. Tegelikult võib seda kõike ka öelda hoopis teistmoodi.
Aga praegune versioon on siin: 


Kord tundisin ma teda. Kummalist kunstnikuhinge, kes vihkas päikest ja kelle päralt oli Taaralinnas igivana, umbekasvanud aiaga suur maja. Seal kohtusid minevik ja olevik, olles vaid majaliste endi päralt. See on lugu kahe väga erineva inimese armastusest ja sellest, mis saab siis, kui see lõpeb. Uku on kütkestav ja tark, loomepiinadest vaevatud ning reaalsusest omal moel distantseerunud, Heleri aga tema täielik vastand - päikese, pilvede, tuule ja vihma laps, kes januneb uute avastuste järele samavõrd nagu Uku järele. 
Ega ma teagi, mida me teineteises leidsime, aga õhtud Uku sopilise aia sumeduses, kõrvus ritsikate mitmehäälne sirin, olid mu elu õdusaimad. Selles vanas lagunevas majas oli mu pelgupaik, kus pliidi all praksuva tule ja kuuma vaarikatee kõrvale kurises alatasa muusikaks toreda punase isakass Redi kõrisev nurr.
Samuti on see ka lugu inimese ja looma suurest sõprusest ja erakordsest teineteisemõistmisest, mis elab üle nii mitmeidki suhetepurunemisi ja elukohavahetusi, muutudes sellest vaid tugevamaks, kindlamaks ja sügavamaks.
Tänu teineteise toele ja seltsile leiavad mõlemad pääsemise – Red tänavakassi keerulisest elust ja Heleri mineviku küüsist ning inimeste painest, keda ta kunagi päris lõpuni mõistnud ei ole.


Pilt: m.fb.com




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar