teisipäev, 9. august 2016

Need maagilised poolvääriskivid...


Ikka kõike muud teha, kui lasteraamatut edasi kirjutada. Puhkust on jäänud veel mõni napp päev ja  selle ajaga oleks minust mõistlik kirjatöö enam-vähem valmis jõuda. Täitsa usun neid inimesi, kes võtavad oma läptopi ja kaovad kirjutamise ajaks nelja tuule poole, et olla inspiratsioonist haaratud kusagil suvilas või maailmast eraldatud kohas, et argipäev kätte ei saaks. Niiviisi on tõesti lihtsam, kuigi kirjutamine iseenesest pole mulle kunagi probleemiks olnud. Käsikirja esimene peatükk on tegelikult juba enam-vähem valmis ja kuna tegu on lasteraamatuga, siis on ka tekst lihtsam ning peatükid lühemad. Kuna mõte selles vallas hetkel toppab ja nõuab suurt energiakulu, kirjutan praegu hoopis poolvääriskividest, mille lummuses olen juba pikemat aega. Kogu seda odavat klaasi-metallisodi, mida igal pool kuhjade kaupa müüakse, pole ma kunagi eheteks tahtnud, eelistades ikka midagi kvaliteetsemat ja ehedat. Eks ehetega ole nagu inimsuhetega, õiged inimesed ja õiged asjad tulevad ise me juurde ning vaistlikult tunneme "oma" ja õige alati ära. Meeleheitlikust otsimisest pole eales kasu. Kõigeks on oma aeg. 


AHHAAT

Ahhaadi ehk Maa Vikerkaare (kutsutud ka hea õnne kiviks) nimi pärineb Sitsiiliast, kus see erakordne kristall esmakordselt avastati. Legendide kohaselt on vanad roomalsed Ahhaati põletades ära hoitud torme ning kivi väega vaigistatud ookeane. See aeglase sagedusega kivi on võimas maandaja ning asendamatu stabiliseerija. Ahhaat suudab suurepäraselt tasakaalustada emotsioone, füüsilist ja intellektuaalset energiat. Tema soe ja kaitsev energia soodustab sisemist stabiilsust, meelerahu, enesekindlust ja küpsust ning suurendab sisemist turvatunnet. 
Ahhat soodustab enese aktsepteerimist ja usaldust ning päris oma tõe leidmist. Emotsionaalselt saab see kivi üle negatiivsusest ja südamevalust ning toetab rasketes olukordades. Ravitseb sisemist viha, turgutab armastust ja annab julgust uuesti alustada. Suurendab enda teadlikkust ja ühendust kollektiivse teadlikkusega.
Legendid väidavad, et Jumalate poolt on antud Ahhadile kõik volitused, et kaitsta selle kandjat. Seega hoiab see kivi kandjat negatiivse energia eest. Hoia kristalli kodus või autos - kaitseks kõige kurja eest ja vältimaks õnnetusi.
Lisaks annab Ahhaat füüsilist jõudu ja vastupidavust tantsijatele, keskkonnakaitsjatele, inspiratsiooni kunstnikele, politseinikele isiklikku turvalisust, kaitseb ehitajaid õnnetuste eest ja annab emotsionaalset vastupidavust õpetajatele ning meelelahutustöötajatele.
RAVIOMADUSED: Täpsemad raviomadused sõltuvad konkreetse Ahhaadi tüübist ja värvist aga on ka ühiseid omadusi. Kivi arendab loovust, tugevdab intellekti ja on eriti kasulik ärevuse ja stressi leevendamiseks. Lisaks leevendab hammaste ja igemete probleeme, on kasulik seedehäirete ja unetuse korral ning suurendab füüsilist vastupidavust. Kui kristall asetada päikesepõimiku kohale, aitab see üle saada soovimatutest emotsioonidest. Paljude meelest on Ahhat suurepärane kivi, mis aitab tervendada ja parandada suhteid.
HOOLITSEMINE: Pese kristalli aeg-ajalt sooja seebivee all ning ära unusta oma lemmikut vahel maapinnale energiat koguma viia. Tõelist maa energiat hoidev kivi unistab sellest sama palju kui Sina pühapäeva hommikustest pannkookidest. Sobib laadida ka päikese käes ning kuuvalguses.
MUUD: Leidub punase (tuliahhaat), sinisel (sinine pitsahhaat), rohelisel kujul (sammalahhaat)




KUUKIVI

MÄRKSÕNAD: naiselikkus, tundlikkus ja intuitsioon, uute alguste kivi, viljakus, naiselik jõud.
VAIMNE MÕJU: KUUKIVI on eriliselt naiseliku energiaga kivi, mida juba iidsetel aegadel kasutati naiste müsteeriumides. Kuukivist on abi jumalanna omaduste kehastamise poole püüdlemisel. Olles võimas intuitsiooni aktiveerija, võib esile kutsuda tugevaid nägemusi. Samas on ta ka armastajate kiviks, lepitades armunute tülid, suurendades naiste veetlust ja kutsudes armastajaid üksteisele lähemale. Sümbolisee­rib joogide kõrgeimat eesmärki, mehelike ja naiselike energiate ühtesulamist. KUUKIVI reageerib Kuu faasidele. Ta on kõige tugevam täiskuu ajal ning imab siis endasse lootuse, külluse, uuestisünni ja tarkuse jõudu. Vana kuu ajal aitab KUUKIVI pöörduda sissepoole, jätta seljataha kõik vana ja oma küsimustele unenägudest vastuseid leida. KUUKIVI salapärane läige sümboliseerib hinge kasutamata võimalusi. KUUKIVI on tihedalt seotud tundekehaga. Ta aitab teadvustada enda ja oma lähedaste tundeid ja tasakaalustab tundeelu liigset erksust. Ta aitab inimesel oma tunnete olemusega nõustuda ja rahustab tormist meelt. KUUKIVI avardab ühemõõtmelist, ainult mõistusel põhinevat mõtteviisi ja pehmendab raskeid käitumismalle. Ta sobib inimestele, kes tahavad saada teadlikku ühendust oma intuitiivse poole ja tunnetega. KUUKIVI õpetab, et südamesoovid täituvad siis, kui kuulatak­se oma tundeid ja lastakse neil elule oma mõju avaldada. Kuukivile omistatakse ka selgeltnägemise võimete arendamine. Mõjub rahustavalt ja rahustab stressi.
MÕJU TERVISELE: Et KUUKIVI on alati seostatud Kuu, viljakuse, emaduse ja naiselikkuse jõuga. Kuukivi on seotud ka käbinäärmega ning ta tasakaalustab hormoonsüsteemi, tasandab vedelike tasakaalutust. Aitab seedimissüsteemil paremini toimida.
HOOLITSEMINE: Kaitse oma poolvääriskivi kriimustuste ning kodukeemia eest ja puhasta aeg-ajalt seebiveega ning kuivata pehme lapiga. Lase oma kuukivil kasvava kuu valguses laadida.












Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar