kolmapäev, 30. september 2015

Minu kirjutamise-alaseid hetketegemisi



Lasteraamatu "Sirelini kümme katsumust" tegemine edeneb jõudsasti ja planeeritult ilmub see veel sel aastal, jõulukuul. Kirjastajaga otsustasime, et raamatu formaat tuleb sama suur kui "Keteriin Salaaias" lugudel, seega päris suur, kuna nõnda jääb kunstnikule illustratsioonide tegemiseks rohkem ruumi ning mängumaad. Pildid tulevad lehekülje suurused ning värvilised. Mahult saab teos olema ligikaudu sadakond lehekülge ja samuti kõvakaaneline. 

Kohe on käes ka uus kuu ja seega ilmub ajakirja kaante vahel üks mu lemmiklugudest "Kohtumine sillal," mis saab hetkeseisuga pealkirjaks ka novellikogumiku teisele, uuel aastal ilmuvale osale. Nimetet lugu saab sealgi ilmuma. 

Pärast karget ja värskendavat meresuplust ja peale tööd väldanud pikka und, kuna ööunest jäi napiks, alustasin novembrikuu novelli kirjutamisega. Jutustuse raamistik ja põhiosa on juba paigas, seega jääb nädalavahetuseks pisut lihtsam ülesanne - teksti keeleline lihvimine. Mu novembrikuu novellis, millel veel õiget pealkirja pole, vaatab maailma oma selgete tarkade lapsesilmadega kuueaastane Mana, kes on moraalseks toeks oma elukeerisesse ja suhtesõlmedesse sattunud emale Vivianile.

Ees ootab veel lühinäidendi kirjutamine ülikoolikaaslastele, mis ilmselt ongi järjekorras järgmine tegevus. Seejärel on aeg pühenduda ülejäänud ülikooliõpingutele, kuna oktoobri lõpus algab juba uus õppemoodul ning tarvis on lugeda läbi hulk kirjandust, lisaks esitada mõned praktilised tööd.



Pilt: FB









Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar