pühapäev, 20. september 2015

Ilmunud on minu uut romaani "Maja Mineviku tänaval" tutvustav lehelugu



Hää on teada anda, et ka siin keskkonnas välja reklaamitud ja lubatud Hiiu Lehe artikkel minu värskest, üheksandast ilukirjandusteosest, on ilmunud. Küll nädalajagu päevi hiljem, ent see-eest toimetaja poolt leebelt koheldud tekstiga ja ilma märkimisväärsete kärbeteta.
Artikli "Kiiri Saare üheksas teos jõudis poelettidele" leiab värvilisest Nädalalõpu-väljaandest. Kirjatükk annab põgusa ülevaate mu lühiromaani formaati jõudnud teosest "Maja Mineviku tänaval."
Teose pealkirjavaliku üle tunnen seniajani suurt rahulolu, nagu ikka kõige puhul, mille sünd siia ilma pole olnud kerge, vaid on vajanud tublisti mõttetööd. Väidakski, et romaanile tabava pealkirja leidmine oli märksa keerukam, kui teosele endale õige värvi, vormi ja keeleliselt hästikõlava lihvi andmine. 


Kammitsev, unenägudes kangastuv minevik saab siis sedapuhku osaks päikesekuldsete lokkide ja lihtsapiirilise maailmakäsitlusega Helerile, kel meestemaailmas ei saa olema sugugi kerge. Üks mu lugejaist väitis, et romaani peategelane olla hoopistükkis kass. Samas, miks ka mitte? Tõsi temalgi. Redi karakter sai tõepoolest ere ja ehe. Red kehastab endas mõtteliselt seda toetavat ja tugeva natuuriga, ilma ja inimesi suurepäraselt läbi nägevat ja maailma objektiivselt mõista suutvat sõpra, keda Heleril kunagi pole olnud. Kass on inimesele rasketel hetkedel tõeliseks toeks. 
Artikli tarbeks sai koduaias selleks puhuks tehtud ka värskem ülesvõte. Põhitoon üks mu lemmikvärve – tumevioletne. Sügav, ilus ja mõistatuslik.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar