teisipäev, 25. detsember 2012

Timo Lige pere kaunis jõulukontsert


Kuidagi tahtmatult näib, et jõulupühad ilma jõulukontserdita justkui polegi need päris õiged pühad. Mingi isemoodi soojus, mida õhkavad kiriku jahedad seinad, saali latva riivav rohetav tuledesäras kuusk ja vajadus hetkeks olnule tagasi vaadata, toovad jõulajal kokku sadu inimesi kuulama ja küünlasoojusest osa saama. Seetõttu on mul väga hea meel, et õnnestus kuulama minna baptistikoguduses toimunud Timo Lige pere jõulukontserti.


"Meie pereansambel on tegelikult ainult kuu aega vana," tunnistas Kärdla ÜG-s muusikaõpetaja ametit pidav Hiiumaa aasta õpetaja tiitli pälvinud Timo Lige. "Hiljuti andsime oma debüütkontserdi Haapsalus."
Timo tunnistab, et kodusaare rahva ees kogu perega esineda on märksa suurem vastutus kui näiteks NY-s, kus keegi sind ei tunne. "Hiiumaal aga pead edasi elama," muigab ta.
Kartusteks polnud sellegipoolest vähimatki põhjust. Saal valgus rahvast pilgeni täis, nii et vahepeal toodi tagaruumist toole juurde ja sellegipoolest jäid veel mõned hilisemad tulijad välisukse juurde püstijalu seisma ja kuulama. Kodusaare rahvas elas soojalt ning heatahtlikult kaasa kõigile südamlikele lihtsatele ja siirastele lugudele, pannes mõistma, et Timo on kodusaarel igati armastatud ning hinnatud artist.

Esitlusele tulid jõululood Timo uuelt plaadilt "Jõulusoov." Plaadil on kokku 13 lugu, kus leidub nii traditsiooniliste jõululaulude töötlusi kui ka Timo enda loomingut. Peale pooleteisttunnist kontserti oli võimalus endale plaat mälestuseks soetada.
Nõnda saadabki Timo soojade ja vaiksest kristlikust meelestatusest kantud jõululaulude kogumik ka minu jõuluaega.



Aitäh kauni kontserdielamuse eest! Õnnelikku aastalõppu kõigile!



 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar