neljapäev, 10. märts 2016

Värskemat raamatu-uudist



Veel selsinatsel aastal saab kaante vahele kaks minu käsikirja. Peale läbirääkimist kirjastajaga jõudsime üpris kiiresti kokkuleppele, et aastal 2016 ilmuvad nii novellikogumik "Tuulemüüja tütar" kui ka Piia-lugu, mis praegu ajakirjas järjena jookseb ja maikuus lõpeb. Originaalkäsikirjas kannab lühiromaan pealkirja "Tupiktänavas". Kas raamatu jaoks jääb pealkiri samaks või mitte, selle üle pean veel raasike aru. Samuti, kumb käsikiri enne ilmub. Tõenäoliselt jõuan novellikogumiku varem valmis, sest pool käsikirjast on juba toimetatud, Piia-lugu aga vajab veel raamatu formaadiks kohandamist, ehk ka pisut pikemaks kirjutamist. 


Ka on kokkulepe ühe teise kirjastusega välja anda teatud spetsiifilise suunitlusega lasteraamatute sari, millest ma seni veel kriipsugi kirjutada pole jõudnud. Küllap see viimane jääb suvepuhkuse plaani, aga idee iseenesest on mulle kui autorile paeluv ja sõrmed kibelevad juba sellegagi alustama. Kuna teatavasti pole kirjutamine mu põhitöö, ei ole enda aja, energia ja loomingulisuse jagamine erinevate tegevusvaldkondade vahel alati just kõige lihtsam, aga vähemasti püüan endast anda parima võimaliku.


Hetkel koondan mõtteid esinemiseks läheneval emakeelepäeval, et esitleda oma kolme ilmunud lasteraamatut - "Keteriin Salaaias" 1. ja 2. osa ning "Sirelini kümme katsumust".  Esitlus toimub juba algava nädala esmaspäeval, 14.03, Hiiu Valla Lasteaia saalis, algusega 10.00, kus räägin lühidalt teoste saamisloost, sisust ning sõnumist tänapäeva lapsele. 



Foto: Joel Robison








Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar