teisipäev, 12. märts 2013

Uusi aforisme

Kuidagi populaarseks on inimeste seas saanud aforismid. Siit ka mõned värskemad mõtteterad.
Küsi endalt, mida sa tahad? Miski pole ilmvõimatu. Väga paljud asjad on saavutatavad. Kõik on saadaval ja kõike pole sul kindlasti vajagi.
 
Me tahame kogu aeg midagi – kiiremini ja kõrgemale, mõistmata, et tahe ei vii alati edasi, vaid pigem takistab olemast rahulolev hetkes, sest sellisel juhul oled alateadvuses keskendunud millelegi, mis on alles haardeulatusest väljas ja see ei võimalda olla rahulolev. Oska vahet teha edasiviival tahtel ja pidurdaval tahtel ning ära aja neid segamini.
 
Mõtle ja otsusta alati külma peaga, mitte tunnetega, sest läbi tundeprisma nägemine takistab asjadest õigesti arusaamist. Ära muutu kunagi ahneks.
 
Igaühe elu on mingis mõttes rutiin ja tühjus, mida püütakse täita erinevate tegevuste ja leevendajatega. Ära kadetse kunagi kedagi, sest pole kahte omavahel võrreldavat elu. Me kõik õpime elama läbi nende kogemuste, mida me vajame.
 
Ära püsi minevikus ega tulevikus. Ole kohal siin ja praegu, rikasta end hetkedega, sest muud peale oleviku sul ei ole.
 
Ära taastooda minevikku oma ajus, ajul on kombeks ajaga asju ilustada ja anda neile väärtusi, mida neil tegelikkuses ei ole.
 
Elu teeb kingitusi siis, kui sa seda kõige vähem ootad.
 
Enda tühjust ei saa täita teiste inimestega, vaid iseenda väärtustamisega. Kohtle end parima sõbrana. Kuula oma sisehäält, sa ise tead kõige paremini, mida tahad. Kui sa ei tea, mida sa tahad, on aeg asuda end kuulama. Kui ümbritsev segab sul end mõistmast, mine eemale ja kuula seal.
 
Anna endale aru, mida sa püüad. Kas see pole kättesaamatu? Kas see üldse toimib? Kui see ei tööta, on see sinu jaoks sobimatu. Siiski võid avastada uue lähenemise, mõne teise vaatenurga, mis mille kaudu saada soovitu toimima. Miski pole võimatu, kui sa ise ei tee seda enda jaoks mõtteis võimatuks.
 
Igal pool võib olla õnnelik. Asukoht ei oma tähtsust. Kõikjal on midagi ja kusagil ei leidu täiuslikkust.
 
See, mille eest sa kõige meeleheitlikumalt põgened, seda sa tegelikult peadki tegema. Mineta hirm ja asu selle poole teele. Hirmu ületades ja end ületades koged rahu.
 
Kõik on tihti lihtsam, kui tundub.
 
Ole alati aus nii enda kui teiste vastu. Vale hakkab lõpuks su enda vastu töötama.
 
Enamus hirme on alusetud ja enamikke halbu asju ei juhtu kunagi. Tee seda, mida tuleb teha, tee seda, mida pead tegema. Anna endale võimalus. Ainus, kes võimalused sulle ära keelab või võimaldab, oled sa ise.
 
Kas sa oled kindel, et tead, mida tahad? Kui see on tõesti see, siis mine selle järel. Tee endale kingitusi nagu sõber sõbrale, sest sa vajad neid.
 
Peamine, kellega sa pead rahujalal olema, oled sa ise.
 
Mis on kõige hullem/kõige parem, mis võib juhtuda? Kas see on talutav, kas sa saad sellega hakkama? Kas kõik on nii hirmus/nii tore, nagu tundub?
 
Kui miski läheb viltu, siis tee sellest enda jaoks õppimisvõimalus. Me olemegi siin maailmas selleks, et midagi õppida.
 
Edu ei taga tihtipeale mitte tarkus ja vedamine, vaid püsivus jääda valitud teele.
 
Võta kogemust kui kingitust, mitte kui karistust. Ära koorma end valuga. Kõik on suhtumise küsimus. Suhtu kogemusse nagu rõõmu, keskendu positiivsele, heida negatiivne kõrvale. Elu on liiga lühike, et veeta see kannatades asjade pärast, mil pole enam väärtust praeguseks.
 
Erinevad inimesed näevad üht ja sama situatsiooni erinevalt. Sinu vaatenurk ei pruugi olla tõene. Ära kunagi arva, et tead täit tõde, sa tead ainult iseenda vaatenurka sellest. Miski ei pruugi olla nõnda, nagu sulle tundub.
 
Ära ole illusionist! Ära mõtle kõike erilisemaks, kui see tegelikult on, sest tihtipeale see pole seda. Reaalusus on sageli teine ja sa tead seda. Kui sa ei tea seda, siis on tark seda meeles pidada.
 
Ära tee midagi enne, kui oled kindel, et tuled olukorraga toime.
 
Jää rahulikuks. Ära kiirusta, ära venita põhjuseta. Ära lase käest võimalust, sest elu pakub teist võimalust harva. Kindlasti sa ei vajagi sa iga võimalust, ent sellel, mida vajad, ära lase niisama põhjuseta minna.
 
Ära süüdista ennast, ära ole enda üle kohtumõistja. Me oleme sageli enda vastu liiga karmid. Ära külva end üle negatiivsusega, sest sa teed nagunii igas olukorras parima võimaliku selle info ja kogemusega, mis su käsutuses hetkel on.
 
Ära lepi sellega, mis sind tegelikult ei huvita, mis sulle sisimas ei meeldi. Ära püüa kohandada end sellega, mis sulle ei sobi, sest see ei tööta nagunii ja sa ei saa sellest seda, mida otsid. Jäädes paigale, sulged tee ka uutele võimalustele.
 
Ära aja ootusi kõrgeks. Ole ootustevaba, siis ei koge sa kunagi pettumusi. Ole heauskselt avatud teadmatusele ja lase sel tulla nõnda nagu ta tuleb.
 
Pole kahte sarnast inimest. Ära eelda, et igaühel on sarnane käitumismuster. Me kõik oleme õnneks liiga erinevad selleks.
 
Ole eelarvamustevaba. Sa ei pruugi teada, kuidas asjad tegelikult on. Eelarvamused takistavad ja segavad asjadest õige pildi saamist.
 
Mis on möödas, see on sulle öelnud ära kõik, mida tal öelda oli, andnud kõik, mis tal anda oli. Sa ei saa tahta rohkemat. Sul jääb üle sellest vaid järeldused teha ja võtta sellest kaasa parim ja väärtuslikum sinu enese jaoks.
 
Miski pole jäädavalt maailmast kadunud, vaid eksisteerib teisel kujul ja vormis edasi, see tuleb kõigest osata üles leida.
 
Ära oota teistelt tunnustust ja heakskiitu. Sa tead ise kõige paremini, kes sa oled. Ole enesekindel, see paneb ka teisi oma arvamust sinust paremaks muutma.
 
Kõik, mis sa eales soovid ja loodad, et juhtub, ent ei juhtu, pole tõeline ning sel pole tähtsust. Lase sellest lahti ja mine edasi.
 
Elu tõusud ja mõõnad muutuvad vähem märgatavaiks, kui me ei klammerdu asjade ja inimeste külge.
 
Õnne ei saa ehitada minevikule ja mälestustele.
 
Pärast vihma tuleb vikerkaar.
 
Naerata, sest see kõrvaldab suhtlemiselt tõkked.
 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar