kolmapäev, 27. aprill 2016

Soovitusi õnnelikumaks eluks




Minu meelest päris hea kokkuvõte, mis mulle FB-lehelt silma jäi. Toon selle siinkohal koos kerge omapoolse keelelise korrektuuri ja kärbetega ära.

Kui lõpetad valede asjade järgi jooksmise, siis annad õigetele võimaluse sind leida. Pole vaja tunda hirmu tundmatu ees ega klammerduda mineviku külge, ole julge ja enda vastu aus ning sa näed, kui palju võid sa ise oma elu muuta. E
nne kui sa sellega algust teha saad, tuleb lõpetada selliste asjadega tegelemise, mis sind seni tagasi on hoidnud. Selleks: 







1. Ära veeda aega valede inimestega. Elu on liiga lühike, et veeta see inimestega, kes sinust energia välja imevad. Kui keegi tahab sind oma ellu, siis teeb ta sulle selleks ka ruumi. Sa ei peaks ise oma koha eest võitlema. Mitte iialgi ära suru end kellelegi peale, kes pidevalt sind ja sinu väärtusi ignoreerib. Sinu tõelised sõbrad ei ole mitte need, kes on hiilgeaegadel sinu kõrval, vaid need, kes on sinuga kõige raskematel aegadel.

2. Ära jookse eemale oma probleemide juurest. Seisa nendega silmitsi. Mitte keegi pole võimeline vastulöökidega ilma pingutamata võitlema. Me ei peagi suutma probleeme silmapilkselt lahendada. Inimesed ei ole niimoodi loodud. Õigupoolest olemegi loodud ärrituma, kurvastama, haiget saama, komistama ja kukkuma. Kuna see ongi elamise olemus – seista probleemidega silmitsi, õppida neist, kohandada ja neid aja jooksul lahendada. See ongi see miski, mis voolib meid selliseks inimeseks kes me tänaseks oleme.

3. Lõpeta enesele valetamine. Sa võid valetada ükskõik kellele tahes, kuid sa ei saa valetada iseendale. Meie elu saab paremaks minna ainult siis, kui me riskime ning esimene ja kõige suurem risk, mille saame võtta, on enda vastu aus olemine.

4. Lõpeta oma vajaduste tahaplaanile seadmine. Kõige valusam osa protsessis kedagi palavalt armastada, on seeläbi iseenese kaotamine ja unustamine, et sa ise oled ka midagi väärt. Aita teisi, kuid aita ka ennast. Tegutse oma kire järgi ja tee seda, mis sulle meeldib. SWee moment on just praegu!

5. Ära ürita olla keegi, kes sa pole. Üks suurimaid väljakutseid siin elus on iseendaks jäämine selles maailmas ka siis, kui see üritab sinust teha sellise, nagu seda on kõik teised sinu ümber. Alati leidub keegi ilusam, keegi on alati sinust targem, mõni jällegi noorem, kuid nad ei ole Sina. Ära muutu vaid seetõttu, et inimestele meeldida. Jää iseendaks. Õiged inimesed armastavad sind sellisena nagu sa oled.

6. Ära ürita minevikust kinni hoida. Sa ei saa alustada oma elus uue peatükiga, kui sa pidevat eelmist üle loed.

7. Ära karda vigu teha. Mingi asja tegemine ja seejuures eksimine on vähemalt kümme korda produktiivsem kui mitte midagi tegemine. Iga edu taga on peidus rida ebaõnnestumisi ja iga läbikukkumine viib sind edu poole. Lõppeks kahetsed sa vaid neid asju, mida jätsid tegemata.

8. Lõpeta enda piitsutamine vanade vigade pärast. Me võime küll armastada valet inimest või nutta valede asjade pärast, kuid olgu need kui halvad tahes, vead aitavad meil leida inimesi ja asju, mis on meie jaoks õiged. Me kõik teeme vigu, peame heitlusi ja kahetseme nii mõndagi minevikus tehtut. Kuid sina ei ole sinu vead, sina ei ole sinu heitlused, sa oled siin ja praegu, omades võimet kujundada oma päeva kulgu ja enda tulevikku. Absoluutselt iga asi, mis sinuga elu jooksul juhtunud on, valmistab sind ette momendiks, mis on alles tulemas.

9. Ära enam ürita oma õnne osta. Paljud meie poolt ihaldatavatest asjadest on kallid. Kuid need asjad, mis meid tõepoolest õnnelikuks teevad, on täiesti tasuta – armastus, naer, sõbrad, oma kirega tegelemine.

10. Lõpeta teistele lootma jäämine oma õnne leidmisel. Kui sa ei ole rahul sellega, kes sa sisimas oled, ei ole sa ka rahul pikaajalises suhtes kellegi teisega. Sa pead esmalt looma stabiilsuse iseenda elus ja alles seejärel jagama seda kellegi teisega.

11. Lõpeta tühikäigul olemine. Ära mõtle liiga palju, muidu sa lood probleemi seal, kus seda esmalt ei eksisteerinudki. Hinda situatsioone ja astu kindlaid samme. Sa ei saa muuta midagi, millega sa keeldud silmitsi seismast. Asjade paremaks muutmisega kaasneb risk. Sa ei saa järgmisele tasemele jõuda kui oled kinni alles esimeses.

12. Ära karda muutusi. Mitte keegi ei tunne võimaluse esilekerkimisel sajaprotsendilist valmisolekut. Enamik elu suurimatest võimalustest sunnib meid mugavustsoonist välja murdma, mistõttu me ei tunne ennast esialgu kuigi hästi.

13. Lõpeta valedel põhjustel suhetesse astumine. Suhteid tuleb väga targalt valida. Parem on olla üksi kui olla halvas seltskonnas. Pole tarvis kiirustada. Kui miski on määratud juhtuma, siis see ka juhtub – õigel ajal ja õige inimesega ning parimate eeldustega. Armu siis, kui sa oled selleks valmis, mitte siis kui oled üksildane.

14. Ära tõrju uusi suhteid lihtsalt sellepärast, et vanadest midagi välja ei tulnud. Sa avastad, et kõiki, keda sa oma elus kohtad, kohtad põhjusega. Mõned panevad sind proovile, mõned kasutavad sind ära ja mõned õpetavad sind. Mõned aga toovad välja parima sinus peituva.

15. Ära proovi kõigiga võistelda. Ära muretse asjade pärast, mida teised sinust paremini teevad. Keskendu pigem igapäevaselt oma isiklike rekordite purustamisele. Edu on võitlus eelkõige iseendaga.

16. Ära ole armukade. Armukadedus on kunst pidada arvet iseenda õnnestumiste asemel kellegi teise õnnestumiste üle. Esita endale küsimus: “Mida on minul sellist, mida kõik teised tahavad?”

17. Lõpeta nurisemine ja iseenda haletsemine. Elu viskab kaikaid kodaratesse põhjendatult, et nihutada sind õiges suunas. Sa ei pruugi seda kõike hoomata siis, kui see juhtub ning see võib olla väga karm. Meenuta negatiivseid tagasilööke, millega sa minevikus silmitsi oled seisnud ja märkad, et need on sind välja viinud mõne parema paiga, inimese, meeleseisundi või situatsiooni juurde. Täna oled sa juba palju tugevam kui eile.

18. Lõpeta teiste peale viha pidamine. Ära salvesta negatiivseid emotsioone oma südamesse. Sa kahjustad sellega eelkõige iseennast. Anna andeks, lase halval minna ja leia rahu. Kui muu ei aita, andesta iseendale, liigu edasi ja ürita järgmine kord paremini.

19. Ära lase enam teistel end negatiivselt mõjutada. Keeldu oma standardeid madalamaks laskmast, et sobituda kellegagi, kes keeldub enda omi tõstmast.

20. Lõpeta aja raiskamine end teistele tõestades. Sinu sõbrad ei vaja seda ning sinu vaenlased ei usu seda nagunii. Lihtsalt tee seda, mida sa oma südames õigeks pead.

21. Võta aeg maha! Õige hetk on hingata sügavalt välja siis, kui sul ei ole selle jaoks aega. Kui sa teed vaid asju, mida sa kogu aeg teed, siis sa ka saad asju, mida sa kogu aeg oled saanud. Vahel pead sa iseennast distantsilt vaatama, et kõike selgemalt näha.

22. Ära jäta enam märkamata ilu, mis peitub väikestes momentides. Naudi ka pisikesi rõõme, sest ühel päeval tagasi vaadates võid avastada, et need olid suured asjad. Parimaks osaks sinu elus võivadki osutuda väikesed, nimetud momendid.

23. Ära proovi enam kõike perfektselt teha. Maailm ei autasusta perfektsioniste, vaid neid, kes asjad lõpule viivad.

24. Ära mine lihtsama vastupanu teed. Elu ei ole kerge, eriti kui sa plaanid saavutada midagi väärtuslikku. Ära otsi lihtsamat lahendust. Tee midagi erakordset.

25. Lõpeta teesklemine, et kõik on korras kui see tegelikult nii ei ole. On täiesti normaalne kui me vahel enesevalitsuse kaotame. Sa ei pea end alati tugevana näitama ning pole mingit vajadust pidevalt tõestada, et sul läheb kõik hästi. Sa ei peaks muretsema ka selle pärast, mida teised inimesed mõtlevad. Nuta kui seda vajad, pisarate valamine on tervislik. Seda kiiremini suudad taas naeratada.

26. Lõpeta teiste süüdistamine iseenda muredes. Sinu unistuste saavutamise ulatus sõltub sellest, kui palju sa suudad oma tegude eest vastutada. Kui sa süüdistad oma muredes teisi, siis väldid sa vastutust, andes selles osas võimu teiste kätte.

27. Ära proovi kõigi jaoks alati olemas olla. See pole lihtsalt võimalik ning üritamine viib su läbipõlemiseni. Tuues naeratuse vaid ühe inimese näole, võid sa muuta tema maailma. Keskendu vähemale ja kvaliteetselt.

28. Ära muretse nii palju. Muretsemine ei tee homsete tegemiste raskust kergemaks, vaid teeb olemise tänases raskemaks. Üks viis kuidas teada saada, kas miski on seda väärt, et selle pärast pead murda, on eneselt küsida:” Kas sellel on ka tähtsust aasta pärast? Aga kolme või viie aasta pärast? Kui vastus on ei, siis ei tasu selle pärast ka muretseda.

29. Ära keskendu asjadele, mille juhtumist sa ei soovi.  Pigem võta oma tähelepanu orbiiti see, mille juhtumist sa soovid. Positiivne mõtlemine on iga suurepärase eduloo esiküljel. Kui sa ärkad igal hommikul mõeldes, et sinuga juhtub midagi toredat, siis avastad sageli, et nii lähebki.

30. Ära ole tänamatu. Ükskõik kui hästi või halvasti sul parasjagu läheb, ole igal uuel hommikul tänulik oma elu eest. Kusagil on keegi, kes parasjagu võitleb meeleheitlikult enda oma eest. Selle asemel, et mõelda sellest mida sul ei ole, meenuta seda, mis sul olemas on. Seda polegi vähe!



Allikas: telegram.ee
              alkeemia.ee








Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar