reede, 20. aprill 2012

Hiiu Nädala kajastus minu kohtumisest lugejatega

 
Neljapäeval kohtus Hiiumaal oma loomingulise potentsiaali leidnud ja end kirjandusmaailmas teostav Kiiri Saar Kärdla Linnaraamatukogus oma lugejatega.


Romaanide "Lepatriinupüüdja" ja "Martin Greeni juhtum" autor tunnistas, et kuigi ta on pigem kirjutaja kui rääkija, sai kohtumisest poolteist tundi väldanud sundimatu mõttevahetus.
Lugejad tundsid huvi, kas naisautorina polnud keeruline "Martin Greeni juhtumis" peategelasena kehastuda meheks.
"Sugugi mitte. Võtsin seda pigem huvitava väljakutsena ja arvan, et suutsin selle rolli üsna talutavalt välja kanda. See oli lihtsalt minupoolne mänguline ja ilmselt ka pisut tavatu lähenemine süžeele, mis on mujalgi tähelepanu äratanud," vastas Saar.
"Üks, mida ma hiidlastelt õppinud olen, on omavaheline soe suhtlemine," rääkis Kagu-Eestist pärit kirjanik. "Siin on kõigil kõigi jaoks aega. Hiiumaa väärtustab inimest, annab mulle kogu vajaliku potentsiaali, mida ma loomingu jaoks vajan."
Saar märkis, et Tallinnas elades ei kirjutanud ta näiteks ridagi. "Olen alati olnud elukeskkonna kvaliteeti tähtsustav inimene ning seda leidub Hiiumaal looduse puutumatuse ja privaatsuse näol külluses," kinnitas kirjanik.


 Loe täismahus Hiiu Nädala artiklit siit.
Allikas: Hiiu Nädal, 19. aprill
 




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar