esmaspäev, 1. aprill 2019

Valmimas on ajakirja maikuu novell "Kolm meest, kolm lugu"



Vahepeal on olnud kõike. Lõikavalt külma põhjatuult ja sulnist esimest kevadsoojust, mis on kinkinud aedapidi rändaja  talvekahvatutele põskedele esimese meeldivalt roosaka jume. Muru sees õitseb läbisegi lumi- ja märtsikellukeste sadu valgeid lootusrikkaid silmi. Maa taheneb ja metsa all leheprügi sees sinetab üllatavaid lillesiniseid laike, mida talvekülmaga harjunud silm poleks osanud veel oodatagi. Kollaste narmastena okstel rippuvad lepaurvad pakatavad õietolmust, aga puude leherohelist annab veel oodata. Suure maantee ääres on ehitusjärgus uus jalgrattatee, mille valmimist tervitab lõõgastusspordi harrastaja mõtlik meel rõõmuga. Aeg kaob kiiresti, olles jälle sealmaal, et tuleb mõelda, mida ajakirja hiliskevadisse numbrisse lugemiseks pakkuda. Teise ringi meestest olen juba kirjutanud, nüüd kirjutan teise ringi naistest, kellest igaüks on leidnud endale endast palju noorema elukaaslase. 

Valmimas on maikuu novell "Kolm meest, kolm lugu". Kaks neist jõudsin pühapäeva jooksul juba valmis kirjutada, kolmas jääb tõenäoliselt järgmiseks nädalavahetuseks. Oma loo räägivad Trevor ja Iris, Joonap ja Mae ning Hiie ja Evan. Lugu on edasi antud maskuliinsema soo esindajate silme läbi, kuigi põgusalt on võimalus oma sõna sekka öelda ka naispoolel, kel on kogu loost hoopis isesugune nägemus.
Trevori ja Irise suhe on tähtajaga armulugu, partnerlus üksiku, purunenud suhtest toibuva jõuka naise ja jahedalt olukorda enda kasuks kalkuleeriva tudengi vahel, millele ennustatakse lõppu hetkel, mil nooruk ülikooli lõpetab.
Lastekodust pärit Joonap, kel pole minevikust kaasa võtta mingisugust toimivat peremudelit, on oma kaaslases leidnud nii sõbratari kui ema ühes isikus, püüdes seeläbi  enesele 
korvata lapsepõlve vajakajäämisi. Milline lugu on rääkida Evanil, sellest hiljem. Mida noored, alles iseseisvat elu alustavad mehed suure eavahega suhtest leiavad ja mil moel see töötab, sellest lähemalt juba maikuu ajakirjas "Saatus&Saladused".  Loo tarbeks leidsin inspiratsiooni poejärjekorras seistes ajatäiteks ühte netiartiklit lugedes, mis mind omal moel kõnetas. 

Pilt: internet





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar