esmaspäev, 9. aprill 2018

Minu kolmanda novellikogumiku "Ella Ulrikese kadunud maailm" käsikiri on toimetamisel


Mul on kõigile raamatusõpradele taas siiras rõõm teada anda, et minu kolmanda novellikogumiku käsikiri "Ella Ulrikese kadunud maailm" on kirjastusele üle antud ning kirjastaja Anne-Mari tegeleb juba käsikirja toimetamisega. Uus raamat ilmub prognoositavalt sellel kevadsuvel ja saab olema ilus kõvakaaneline ning kvaliteetne, heal paberil ja igati viisaka väljanägemisega, nagu kaks eelmistki kogumikku.

Täpsustavalt veel selgituseks. "Ella Ulrikese kadunud maailm" ilmus sel kuul novellina ajakirjas "Saatus&Saladused" ning sama pealkirja kannab ka ilmuv raamat, mis sisaldab kuutteist erinevat lühilugu, sealhulgas ka ülalmainitud novelli, mille idee kujunes sedavõrd kandvaks, et sellest sai teose nimilugu.
Seni sirvige mu kahte varasem
at kogumikku "Õnn algab homme" ja "Tuulemüüja tütar". Psühholoogilise ainestiku austajaile on lugemiselamus garanteeritud.

Väga üldsõnaliselt pisut ka sisust:


Ühel või teisel moel kanname me endaga kaasas mõnda sügavalt isiklikku kadunud maailma. See elab me mõtetes, unenägudes, käib varjuna meie kannul ja isegi kui tahaksime, ei vabane me sellest päriselt kunagi.
 Samas pole tegu taagaga, millest peaksime meeleheitlikult vabaneda üritama. Kadunud maailm ongi kogu see ühtaegu väärtuslik ja väärtusetu, kes või mis me kunagi olime. Kõik see, mis on tulnud meiega kaasa olevikku ja teinud meist need, kes me oleme praegusel hetkel. Me ei saa seda eitada, pisendada ega olematuks muuta. Pigem on see eriline, hinnaline ja mitte ealeski korduv. Miski, millest tahaks veel korrakski näha und, mida ihaldaks emmata ühtaegu kirka ja kibeda rõõmuga nagu kaotsi läinud armastust.




Pilt: internet







Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar