teisipäev, 27. mai 2014

Uudiseid Eesti Luuleliidu luulevõistluselt "Luulekevad 2014"


Sellekevadine Eesti Luuleliidu poolt korraldatav luulevõistlus "Luulekevad 2014" kannab väärikat tiitlit, olles arvult juba kolmekümnes luulekevad.
Eesti Luuleliit (Luuleklubide Liit) koondab kõiki luulehuvilisi, kes soovivad end luulekunstis arendada ja on huvitatud suhtlemisest teiste samahuvilistega. Luuleliit korraldab aastas kaks suurt luulevõistlust: Luulekevad, tähtajaga 15. mai ja Kuldne Kaseleht, tähtajaga 15. oktoober.



Aasta 2013 varakevadel sai tänu Hiiu Lehes ilmunud tillukesele kuulutusele, mis mulle täiesti juhuslikult silma jäi, osaletud nii kevadisel kui sügisesel võistlusel ning mõlemal korral üllatuslikult jõutud oma loominguga paremiku hulka. Küllap tänu varasematele õnnestumistele tekkis ka sel kevadel tahtmine uuesti kätt proovida. Saatsin mõned värskemad luuletused Luuleliidu žüriile teele ning üllatuslikult arvati mu looming taas paremiku hulka.




Luulevõistluse pidulik lõpetamine toimub 15.juunil Kirna mõisas, mis on kena vaimne koht ning pakub oma lillerohke mõisaaia ja looduskaunidusega igati külluslikku silmailu. Lisaks on mõis ise kui arhitektuurimälestis põnev ajalooline koht. Mõisahoone asub rohelusse uppunud vanade põlispuude varjus, Türi ja Paide vahel.
15ndaks juuniks peaks värske luulekogumik "Luulekevad 2014", mida ilmestavad lisaks luuleridadele ka autorite fotod, juba trükivalgust näinud olema ning kõigile soovijaile saadaval.
 Kirnas on müügil ka Luuleliidu kirjastatud raamatuid, muuhulgas ka värsiõpetuse õpik.



Piltidel: Hetki Kirna mõisas ja Türi pargis.







Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar