pühapäev, 9. veebruar 2014

Nukitsa konkurss taas alanud

Alanud on taas Nukitsa konkurss. Elektroonilise hääletuse kaudu saavad lapsed valida viimase kahe aasta jooksul ilmunud lemmikraamatu. 
Nukitsa konkurss on Eesti Lastekirjanduse Keskuse poolt korraldatav lugejaküsitlus, kus kahe viimase aasta lastekirjanduse saaki hindavad lapsed ise. Laste häälte põhjal selgitatakse välja populaarseim lastekirjanik ja lasteraamatukunstnik.
Laste hinnanguid kogutakse terves Eestis peamiselt raamatukogude abiga, võimalik on hääletada ka elektrooniliselt. XI Nukitsa konkursist võttis osa 7827 last.
Nukitsa konkursi võitjad – laste lemmikkirjanik ja -kunstnik – saavad auhinnaks pronksist Nukitsa kuju, tänu Kultuurkapitalile kuulub kolmele edukamale kirjanikule ja kunstnikule ka rahaline preemia.

Nukitsa konkursi peaauhinna – Nukitsa pronkskuju – on võitnud kirjanikud Andrus Kivirähk (kolmel korral), Henno Käo (kahel korral), Voldemar Miller, Edgar Valter, Ene-Maris Tali, Ira Lember, Janno Põldma, Kristiina Kass ning kunstnikud Heiki Ernits (neljal korral), Edgar Valter (kahel korral), Piret Niinepuu, Ulvi Kuusk, Tarmo Tali, Karel Korp, Anni Mäger. 
Kas tänapäeva laps on aktiivne lugeja ning mis meelitab teda helendava ekraani lummusest ilukirjanduse värvirohkesse ja seiklusrikkasse maailma? 
Sündmust kajastas ka veebiväljaane Hiiuelu, kus natuke ka minust juttu. Sellest loe lähemalt siit.


Pilt: nuku.ee
allikas: elk.ee


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar