pühapäev, 9. veebruar 2014

Ilmumas on novell "Õnn algab homme"

Millal algab õnn? Mida endast üldse kujutab õnn? Vastus on igaühe jaoks ilmselt erinev, lähtuvalt sellest, mida keegi oluliseks peab. Kuid kuidas kinni püüda see läbinisti hoomamatu homne unelm, kui see libiseb igal järgneval hommikul ikka ühe päeva võrra eemale? Oma loos ei paku ma valmisretsepte ega isegi mitte kaudset lahendust selleks, vaid lasen küsimustel sedapuhku pigem õhku rippuma jääda, sest vastused on tihtipeale me endi käeulatuses, kui me vaid omame oskust neid näha ning leida eneses julgust neile järgneda.
Oma loos kujutan taas alevikuinimeste lihtsakoelist elu, kajastades põgusalt tööpuuduse ning valikuvõimaluste vähesuse probleeme.
Kaks maapoissi satuvad lehekuulutuse peale tööle ekstsentrilise linnaproua juurde, keda ümbritseb saladuseloor ning kellest kohalikud parema meelega pigem eemale hoiavad.
Millist saladust peidab eneses majesteetlik maamaja, mille õue ning kõrvalhooneid novelli peategelane Kaur, kes igapäevaselt tegutseb antiigipoes, priske päevatasu eest korrastama asub? Missugust ahvatlust kätkeb eneses pealtnäha helge, heal järjel ja ohutuna näiv nägus naine? Milliseid deemoneid tuleb tal taltsutada ning kas rajalt, millele ta on astunud, ongi enam tagasiteed?
Novell "Õnn algab homme" on lugejate ees juba ajakirja "Saatus&Saladused" märtsinumbris.

Foto: globeltravel.com

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar