reede, 25. oktoober 2013

Minult on ilmumas seitsmes romaan - "Punamütsike kakssada aastat hiljem"

Kõigile seiklus- ja fantaasiajuttude sõpradele on mul hea meel teada anda, et lisaks kahele sel aastal ilmunud romaanile "Ruubeni liblikad: Jordan" ja "Keteriin Salaaias 2", näeb minu loomingu jätkuna veel selle aastanumbri sees ilmavalgust üks ilukirjanduslik teos.
Käsikirja sai endale kirjastus Argo, kuna mu koostöö on selle kirjastuse ja kirjastuse eestvedaja Lea Adamsoniga kõige meeldivamalt sujunud.
Romaan ilmub detsembris, on kõvas köites, mahult ligikaudu 250 lehekülge ja kannab pealkirja "Punamütsike kakssada aastat hiljem." 
Tegu pole kaugeltki mitte lasteraamatu, vaid pigem noortele ja täiskasvanutele suunatud teosega. Romaan toob ühe kõige populaarsema muinasjututegelase Punamütsikese seiklema tänapäeva. Teoses leidub nii huumorit, absurdi, kui filosoofilisi sisekaemusi, seikluslikke olukordi, põnevust ja romantikat. Lühidalt öeldes on see ühe lapseohtu neiu täiskasvanuks saamise lugu. Et tegu on Punamütsikesega, lisab see nüanss romaanile humoorika kiiksu. Punamütsike ihkab kõike muud, kui pakub talle tema turvaline ja igavavõitu elu. Mis on aga see, mida enim ihaleda, selgubki tihtipeale alles peale pikki vintsutusi ja emotsionaalseid eksirännakuid.
Kaanekujundust on kunstnik Tiina Sildre alles viimistlemas, aga loota võib, et kujundus tuleb värvirõõmus ning igati pilkupüüdev. Käsikirja on toimetanud Piret Ruustal, kes oli mulle igati asjakohase nõu ja jõuga abiks. 

Sisututvustus, mille leiab ka kirjastuse kodulehelt: http://www.argokirjastus.ee/11502


Pärast kaks sajandit väldanud kohusetundlikku muinasjuturolli etendamist otsustab Punamütsike tapva rutiini peletamiseks koos hundiga muinasjutukülast jalga lasta, et aimu saada pärismaailmast. Teel Tallinnasse Lady Gaga kontserdile kohtuvad nad paljude teiste muinasjututegelastega, kes kõik on vahepeal täiskasvanuks saanud, laias ilmas karjääri teinud ja eluga edasi läinud. Seiklusliku ja muljeterohke reisi kulminatsiooniks osutub kontserdi asemel pigem arusaam sellest, kuidas leida iseend, saavutada sisemine tasakaal ja olla õnnelik. 


Foto leidsin sellelt aadressilt. Tegu ei ole minu teose kaanekujundusega, vaid foto on lisatud illustratiivses mõttes. Siiski annab antud pilt päris hästi edasi teoses leiduvat huumorit.








Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar