pühapäev, 10. november 2013

Veebiajaleht "Hiiuelu" kajastab mu peatselt ilmuvat seitsmendat romaani

Meie kohalikke sündmusi kajastav veebiväljaanne "Hiiuelu" mainib paari sõnaga ka mu uut, alles ilmuvat romaani "Punamütsike kakssada aastat hiljem."
Praeguseks on kaanekujundus enam-vähem valmis ning käsikiri trükki jõudmas. Detsembrikuus, enne jõuluaega on siis oodata raamatupoodide riiulitele täiendust noorteromaani läbi, mis kajastab Punamütsikese seiklusi tänapäeva maailmas.

Kiiri Saarel ilmub tänavu juba kolmas raamat
Urmas Lauri
04/11/2013 - 17:32
Põlvamaalt pärit, kuid praegu Kärdlas elaval Kiiri Saarel on tänavu ilmunud juba kaks raamatut - “Ruubeni liblikad: Jordan” ja “Keteriin Salaaias 2″. Veel selle aastanumbri sees näeb tema loomingu jätkuna ilmavalgust veel üks ilukirjanduslik teos - „Punamütsike 200 aastat hiljem“.
Paarisajaleheküljelise raamatu „Punamütsike kakssada aastat hiljem” kirjastab kirjastus Argo. „Kuna mu koostöö on selle kirjastuse ja kirjastuse eestvedaja Lea Adamsoniga kõige meeldivamalt sujunud,“ selgitas Kiiri Saar. „Romaan ilmub detsembris, on kõvas köites, mahult 220 lehekülge.“
Kiiri Saare sõnul pole tegemist mitte lasteraamatu, vaid pigem noortele ja täiskasvanutele suunatud teosega. Romaan toob ühe kõige populaarsema muinasjututegelase Punamütsikese seiklema tänapäeva. „Teoses leidub nii huumorit, absurdi, kui filosoofilisi sisekaemusi, seikluslikke olukordi, põnevust ja romantikat. Lühidalt öeldes on see ühe lapseohtu neiu täiskasvanuks saamise lugu,“ kirjeldas kirjanik oma teost. „Et tegu on Punamütsikesega, lisab see nüanss romaanile humoorika varjundi. Punamütsike ihkab kõike muud kui seda, mida pakub talle tema turvaline ja igavavõitu elu. Mis on aga see, mida enim ihaleda, selgubki tihtipeale alles peale pikki vintsutusi ja emotsionaalseid eksirännakuid.“
Kaanekujundust on kunstnik Tiina Sildre alles viimistlemas. „Aga loota võib, et kujundus tuleb värvirõõmus ning igati pilkupüüdev,“ ütles raamatu autor Kiiri Saar.  „Käsikirja on toimetanud Piret Ruustal, kes oli mulle igati asjakohase nõu ja jõuga abiks.“
Raamatust:
    Pärast kaks sajandit väldanud kohusetundlikku muinasjuturolli etendamist otsustab Punamütsike tapva rutiini peletamiseks koos hundiga muinasjutukülast jalga lasta, et aimu saada pärismaailmast. Teel Tallinnasse Lady Gaga kontserdile kohtuvad nad paljude teiste muinasjututegelastega, kes kõik on vahepeal täiskasvanuks saanud, laias ilmas karjääri teinud ja eluga edasi läinud. Seiklusliku ja muljeterohke reisi kulminatsiooniks osutub kontserdi asemel pigem arusaam sellest, kuidas leida iseend, saavutada sisemine tasakaal ja olla õnnelik.
Allikas: Kirjastus Argo
Autorist:
    Kiiri Saar on pärit Põlvamaalt, omandanud Tartu Õpetajate Seminaris algklasside õpetaja eriala, hiljem Tallinna Ülikoolis raamatukoguhoidja kutse, töötanud algklasside õpetajana, juhendanud kunstiringi ja mitmete teiste loominguliste huviringide tegevust. Tema sulest on varem ilmunud: „Lepatriinupüüdja" (2011), „Martin Greeni juhtum" (2011), „Ruubeni liblikad: Kirsipiia" (2012), „Ruubeni liblikad: Jordan" (2012), „Keteriin Salaaias" 1. osa (Argo, 2012), „Keteriin Salaaias" 2. osa (Argo, 2013).
Allikas: Kirjastus Argo
Argo Kirjastus
    Kirjastus Argo loodi 1999. aastal eesmärgiga anda välja õpikuid ning õppematerjale. Esimesteks trükisteks olid põhi- ja keskkoolidele mõeldud eesti- ja venekeelsed ajalooõpikud ning eksamimaterjalid. Alates teisest tegevusaastast lisandusid teaduslikud ja populaarteaduslikud raamatud. Põhiliselt tegelebki kirjastus kooli-, teadus- ja aimekirjandusega.



Artikli kirjutas Urmas Lauri, kes on ka juuresoleva foto autor. Romaani mahuks prognoosime umbkaudu siiski 240- 250 lehekülge. Artikkel ise asub siin.





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar