teisipäev, 17. veebruar 2015

Novellikogu toimetamine edeneb




Enamik vabu hetki selles taas külmaks pööranud küünlakuus on läinud novellikogu käsikirja toimetamise peale. Ligi kolmveerand novellidest on nüüdseks uuesti läbi vaadatud ja keeleliselt paremaks kohandatud. Sisukorravalikus võib veel üht-teist muutuda, kuid peamine on paigas ja kaante vahele minev paremik välja valitud.
Mu novellidega on paljud lugejad kindlasti juba tuttavad, kuid märksa mugavam on neid kiiresti letilt kaduvate ajakirjanumbrite asemel kompaktselt raamatu kaante vahelt leida, sellest ka kogumiku idee.
Mingis mõttes on mulle alati meeldinud raamatute sisukordi sirvida.
Sisukorrajärjestuselgi on oma sõnarütm, justkui muusika, mille takti peab hoolega jälgima ega või eksida, et ei tekiks ebakõlasid ning kohmakaid varvastel tammumisi. Peale pikka kaalumist otsustasin ”Haldjatantsu” pealkirjana siiski kõrvale jätta ja hetkeotsusest sündis pealkirjaeelistuseks ”Üksildaste südamete tänav.” Tegu pole küll novellikogumiku parima looga, kuid pealkiri ise on samas tabav ja kordumatu, mida ei saa ”Haldjatantsu” kohta öelda, kuna samanimelist pealkirja kannab kirjastuse Tänapäev poolt välja antud Katrin Reimuse noorteromaan.
Pole muidugi kindel, kas ”Üksildaste südamete tänav” on pealkirja lõplik versioon, pigem kõigest hetke-eelistus, kuniks leian ehk midagi lühemat ja veel tabavamat. "Kannikesetund" kõlaks samuti ilus, kuigi mõjuks ilmselt liiga poeetiliselt ja sobiks rohkem luulekogu kui jutukogumiku pealkirjaks. Pealegi pole mul hetkel veel ühtegi samanimelist lugu, mille tekitamine pole muidugi vajadusel ilmvõimatu. Mahult on jääb kogumik ilmselt kuhugi kahesaja lehekülje kanti, seega päris paras ports uut ilukirjandusteost.
Lisan tutvumiseks novellikogumiku hetkesisukorra. Kui teie lemmiklugu pole juhtumisi valikusse mahtunud, mida siiski väga kaante vahele sooviksite, võtke minuga meili teel ühendust ja kaalun asja. 






Sisukord



Haldjatants
Hetked unenäolinnuna
Saialilletüdruk
Õnn algab homme
Amelie
Lillherned lumes
Nagu lepatriinud vees
Nõiutud sõprus
Mustsõstratango
Novembrilõpuvalgus
Tuulest viidud õunapuuõnn
Rännak kassikäpamaale
Väsinud vihkamast
Aprillipimedus
Talv kassitapumetsas
Veebruarituisk
Metsnelk lumes
Üksildaste südamete tänav
Kuulsuse kuldne sära
Talvenägemus Tartumaal
Laud kolmele
Sirelisosinad
Rahel











Foto taaskord veebist korjatud.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar