esmaspäev, 5. detsember 2011

Kohtumisõhtul Helju Petsiga

18. novembril toimus Kärdla Linnaraamatukogus lugejaõhtu Hiiumaal elava kirjaniku Helju Petsiga, kes tutvustas meile enda hiljaaegu ilmunud kahte raamatut "Õnneõiteta sirelid" ja "Ussikuninganna Egle," mis saavutasid kirjastuse Tänapäev romaanivõistlusel äramärkimise ja on lugejate seas populaarsuse võitnud.
Oli väga huvitav teda rääkimas kuulata ja kuulates vedasin tahtmatult paralleeli iseendaga, kuidas ühe kirjutamislembese inimese suur unistus – anda välja raamat (isegi mitu!) on lõpuks talle eneselegi suureks üllatuseks täitunud. Helju ise mõjus äärmiselt sümpaatse ja tagasihoidliku inimesena, kelle vilgast sulejooksu on paljud lugejad armastama hakanud. Helju oskab suurepäraselt edasi anda maa-olustikku ja inimeste maalähedast hingelaadi, ta romaanide tegelased tunduvadki justkui elavat meie endi keskel.
Tõenäoliselt on ka Hiiumaa looduse vaikusel, puutumatusel ja idüllilisusel suur osa selles, et mõjuda loomele igati inspireeriva tõukejõuna.
Selle üritusega seoses hetkel niipalju uudist, et Kärdla Linnaraamatukogu plaanib uuel aastal, kui lugejad on jõudnud minu "Martin Greeni juhtumiga"pisut enam tutvuda, minuga samuti lugejaõhtu korraldada, kus räägin oma mõlema sel aastal ilmunud romaani saamisloost ja inspiratsiooniallikatest pisut lähemalt ja olen valmis vastama lugejate küsimustele.


 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar