pühapäev, 3. jaanuar 2016

See jumalik roosa kvarts...




Kuna roosa kvarts on juba pikka aega mu lemmik-kristall, mida igapäevaselt nii käevõrudena kui erinevate kaelakeedena ja ripatsitena kannan, tegin sellest ilusa roosa poolvääriskivi omadustest väikese kokkuvõtte. Kandes muutub kristall naha vastas alati meeldivalt soojaks ja sellele teadlikult mõtlematagi tajun, kuidas ta kosutab olemist küllusliku positiivse energiaga. Lisaks sellele on roosa kvarts väga ilus, pilkupüüdev ja kunstnike kivina tingimusteta "minu". 


Roosa kvarts on tingimatu armastuse ja lõpmatu rahu kivi. See on kõige tähtsam südame kristall, mis õpetab armastuse tõelist olemust. See on rahu ja emotsionaalse tervenemise kivi. See puhastab ja avab südame kõigil tasanditel ning toob sügavat sisemist tervenemist ja enesearmastust. Roosa kvarts on tugeva rahustava mõjuga, mis sobib suurepäraselt trauma või kriisi korral. 


Samuti on roosa kvarts romantilisuse sümboliks ning selle roosakat tooni seostatakse kõikvõimalike armu- ja sõprussuhetega. Kui te soovite armastust ligi tõmmata, pole vaja kaugelt otsida – vaadake roosa kvartsi poole. Kivi on tõhus armastuse ja suhete ligitõmbaja. Olemasolevates suhetes taastab see usalduse ja harmoonia ning julgustab tingimatut armastust.


Roosa kvarts eemaldab õrnalt negatiivse energia ja asendab selle armastavate võngetega. See tugevdab empaatiat ja tundlikkust ning abistab vajaliku muutusega leppimisel. See kaunis kivi edendab vastuvõtlikkust igat sorti ilule.


Emotsionaalselt on roosa kvarts kõige peenem ravitseja. Lastes vabaks väljendamata emotsioonid ja südamevalu ning muundades emotsionaalseid seisundeid, mis enam ei tööta, leevendab see sisemist valu ja aitab üle saada kaotusest. Roosa kvarts muudab inimese armastusele vastuvõtlikuks. Kivi õpetab Sulle, kuidas iseennast armastada, mis on elulise tähtsusega, kui olete arvamusel, et Sind ei armastata. Sa ei saa vastu võtta teiste armastust ega ka neid ise armastada, kui Sa ei armasta iseennast. See kivi aitab iseenesele andestada ja enesega leppida ning äratab eneseusaldust ja enesehindamist.


Roosa kvarts on läbikumav roosa kivi, mis kuulub levinumate ehte- ja ravitoimega kivide hulka. Roosa kvarts tugevdab südamejõudu, emotsionaalset tundlikkust, ühtsustunnet, armastusvõimet ja romantikat. Samal ajal hoiab inimest jalgupidi maa peal ega muuda mingil juhul järeleandlikuks, pigem aitab endas ja oma vajadustes selgusele jõuda. Ühtlasi edendab see kivi abivalmidust ja harmoonilist kooselu.


Roosa kvarts harmoniseerib südame rütmi ja tugevdab südant, ergutab naha verevarustust, aitab verehaiguste ja seksuaalprobleemide puhul. Roosat kvartsi võib kanda pikemat aega nahaga kontaktis, valmistada temast kiviessentsi või asetada tuppa: roosakvartsist kiviring mõjub lõõgastavalt.



Olles tingimusteta armastuse ja piiritu rahu kivi, on roosa kvarts kõige tähtsam kristall südame ning südametšakra tervendamisel. See imeilus kivi muudab meid vastuvõtlikuks ilule selle kõikides avaldumisvormides. Romantiline roosa kvarts tõmbab ligi armastust. Kui asetad selle kristalli voodi kõrvale või paigutad oma kodus suhete nurka, siis tõmbad ligi armastust. Ka toetab roosa kvarts su olemasolevat suhet ning taastab või tugevdab partnerite vahelist usaldust ja harmooniat.


Roosa kvarts on parim emotsionaalse tasandi tervendaja. Vabastades väljendamata emotsioone ja hingepiina ning lahustades emotsionaalse sõltuvuse, leevendab ta sissepoole pööratud valu ning tervendab kaotusest tingitud kannatust, avades su südame ja muutes su taas armastusele vastuvõtlikuks. Kui oled armastanud ja armastatud inimese kaotanud, siis leevendab roosa kvarts leinavalu. Ka õpetab roosa kvarts, kuidas armastada iseennast ning julgustab enesele andestama ja ennast aktsepteerima, äratades eneseusalduse ja eneseväärtustamise tunde. 


Olles asendamatu trauma- või kriisiolukorras, toimib roosa kvarts nagu esmaabi, rahustades ja energiavälju taas tasakaalu viies. See kivi eemaldab negatiivse energia ning asendab selle armastavate vibratsioonidega. Tugevdades empaatiat ja sensitiivsust ning aidates aktsepteerida vajalikke muutusi, on roosa kvarts suurpärane kivi näiteks keskeakriisi puhul, ent ka teiste elumuutuste korral. Kui hoida käes roosat kvartsi, siis võimenduvad su positiivsed afirmatsioonid, sest see kivi meenutab sulle su tegelikke ja kõrgemaid taotlusi.

Roosa kavarts on õrnatundeline südame tervendaja. Ta leevendab südamevalu ja muudab inimese endale meeldivaks. Roosa kvarts on kõige tähtsam südametšakra kivi, mis kiirgab armastust välja üle kogu keha õpetades armastuse tõelist olemust. Ta õpetab inimest võtma end sellisena nagu ta on. Juhatab igaühe tema südame kaudu enda armastuse ja austuse juurde.


Roosa kvarts aitab vabaneda süütunnetest, iseendasse sulgumisest. Näitab teed südamerahu juurde läbi andestamise ja loob positiivset ellusuhtumist. Neile, kes otsivad armastust ja tunnustamist väljaspoolt, on ta parim suuna näitaja armastuse mõistmise ja tunnetamise juurde. See on nii tõhus armastuse ja suhete ligitõmbaja, et tihti tuleb rahustamiseks lisada ametüst.


Roosa kvarts lisab elurõõmu, ilutaju ja kunsti mõistmist. Teda kasutatakse viljatuse raviks ning armukadeduse ja kibestumiste leevendamiseks. Armastusprobleemide tervendajana aitab andestada, loobuda, muutuda ja minevikku selja taha jätta. Rodoniit võimendab neid roosakvartsi omadusi. Samuti taastab ta suhtes usalduse ja harmoonia. Suurendab empaatiavõimet. Kujundab tundemaailma pehmemaks, õrnemaks ja avatumaks. Avab südame armastusele vastuvõtlikuks. Lohutab leinas ja kaotuses. Kerge energia tõttu sobib hästi lastele, tugevdades neis turvatunnet. 


Roosa kvarts avaldab tervistavat mõju südamele, vereringele (vereringehäired, vere­soon­te ahenemised), verehaigustele ja leukeemiale. Aitab viljatuse puhul, kiirendab haavade ar­mistumist (parim koos hematiidiga) ja valutavate luude paranemist. Leevendab depres­siooni, unetust ja kosutab parasümpaatilist närvisüsteemi.Ta tervendab neere, neerupealseid. Mahendab põletusi ja vesiville, parandab jumet. Harknäärmele paigutatuna abistab ta rinna- ja kopsuprobleemide puhul. Kaitseb erinevate kiirguste eest (maakiirgus, veesooned, elektromagnetilised väljad jms.). Vaigistab mee­leolude kõikumisi ja ergutab kunstimõistmist. Vähendab koduigatsust, eriti väikestel lastel. 


“Kunstnike kivina” elustab fantaasiat ja loovat mõtlemist, edendav vastuvõtlikkust igat sorti ilule. Mitmesugused kiirgused (veesooned, magnetväljad jne.) võivad olla unetuse, rahutu või halva une põhjustajateks. Veel tugevama toimega on roosakvarts koos musta turmaliiniga, mis peaks neutraliseerima ka arvuti-, teleri­ekraani jms. kiirgused. Nii kiirguse kogujana kui ehetena tuleks roosat kvartsi kord nädalas voolava vee all maha laadida ja siis 3–4 tunniks päikese kätte taastuma asetada. Roosa kvarts võib päikese käes pleekida, kuid mäekristallile paigutatuna võib värvus taastuda.

Roosa kvarts on kõrge vibratsiooniga kivi. Talle värvi andvaks osaks on mangaan ja titaan. Peamised roosa kvartsi leiukohad asuvad Lõuna-Aafrikas, Jaapanis, Indias, Austrias, Madagaskaril, Brasiilias ja Ameerika Ühendriikides.



Allikas: internet










Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar