pühapäev, 14. detsember 2014

Ilmumas on novell "Kiri Sinule"

Uuel aastal ilmub minult ajakirja "Saatus&Saladused" kaante vahel taas värske novell, pealkirjaga "Kiri Sinule."
Tegemist on kahe lühilooga, mis on omavahel kingitusena mõeldud kirjaks põimitud. Kaks möödanikutolmu varisenud, ent hingele omasoodu kallist minevikupeegeldust. Kaks mõtteliselt aset leidnud kohtumist rannas, mille meeleoluloojaiks on hääbuv merikarbiroosa õhtuvalgus, randherne õrn helelilla, lootust sümboliseeriv toon, märjale liivale signeerunud õnnesegused jalajäljed ning hetke helgust varjutav pelg kõige kaduvuse ees.
Tegu on ilukirjandusliku kõrgpilotaaži poole püüdleva tekstiga, mis on allegooriast tulvil ning pole seetõttu kuigi kergelt "söödav", ent seda enam mulle kui autorile hinnaline.
"Uus aasta. Uus algus. Nii meile meeldib mõelda. Palju peab olema neid algusi, et neist moodustuks lõpuks terviklik ja vabastav elukogemus?" mõtiskleb autor endamisi. "Antagu mulle andeks, aga lihtne see ei ole.
Mulle on alati meeldinud männimetsades," jätkab ta. "Puude majesteetlik sihvakus, taldade all krabisev okkapuru, õhus heljuv värske metsalõhn, rahustav rohelus ja vaigust nõrguvate tüvede vahel mänglev päikesevalgus. Olen mõnikord taskupõhjas paar käbi kaasa toonud ja elutoa klaaskaussi poetanud, et siis hiljem kuulatada, kuidas need soojuse ja valguse mõjul usaldavalt prõksudes avanevad. Taim reageerib nii liigutavalt inimlikul moel soojusele, miks siis inimene ei peaks?"


Selle imelise foto autoriks on Urmas Lauri.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar