reede, 12. detsember 2014

Hetki Hiiumaa jõululaadalt 2014


Ka sel aastal sai jõululaadal käidud, mustrikirjas kindaid imetletud, kadakaseebi karget lõhna sisse hingatud, kunstipäraselt glasuuritud piparkoogikuhilaid silmitsetud, alpakavillast imepehmeid sõrmikuid kätte proovitud, vanu tuttavaid trehvatud ning uutele tervitusi öeldud. Vahva kingiideena püüdis silma vitamiinisegu – toredasse pisikesse piklikku klaaspudelisse olid lükitud kuivatatud pihlakad- pohlad, läbisegi tumesilmsete kadakamarjadega. Nii et miks mitte neelata tablettide asemel hoopis looduse väge ja saada sellest kosutust.
Ega jõuluaeg, olgugi, et sel aastal nii külm, sombune ja kohati suisa tormine, tulemata jää. Ikka libisevad mõtteid eesootavatele pühadele ning sellele, mida lähedastele meeleheaks kinkida. Asjadest lookas lettide vahel kõndides tabasin end mõttelt, kui vähe on tegelikult meelerahuks vaja, kui lihtne on vajada eluks vaid esmatähtsat ja ei enamat. Aja jooksul kuhjub kõike niigi, ent vaid vähesel on tähendust ja sügavamat väärtust.
Päris tühja käega ma laadalt siiski ära tulla ei täinud. Käsitööarmastajana jäi mu pilk jäi liiga pikalt pidama ühe udupeene tikandi peale, mis kaunistas vanamoelist rahakukrut. Lisaks tundus mõistlik külmarohuks jõulumehe kingikotti poetada tumedas klaaspurgis männivaiguvõie, mis pidada aitama suisa mitme pimeaja tõve vastu. Männi sõbralikku väesse uskudes nii jäigi. Natuke ka jõulumagusat käsitööšokolaadi näol ning teetassi poetamiseks värviküllast taimesegu, millel pidada veel suvesooja mekk küljes olema.

Meeleolukad advendiaega!

Foto: veeb







Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar