laupäev, 14. juuni 2014

Ilmumas on novell "Saialilletüdruk"

Lugu räägib noormehest, kes kasvab veel enne põhikooli lõppu kahemeetriseks, kelle juuksed tõmbuvad hoolimata sirgestusvahendite abist jäärapäiselt lokki ja kes elava suhtluse ning pallitagumise asemel eelistab pigem sädelevi silmi uurida pakse putukaentsüklopeediaid ning vaimustuda loendamatutest kooriktiivalistest.
Nõnda avastab 23aastane Andero ühtäkki, et hoolimata heast haridustest ja töökohast on üks oluline tahk ta elust täielikult varjusurmas – ta ei oma vastassugupoolega lävimises mingeid märkimisväärseid kogemusi.
Kõik muutub hetkest, mil ta pilk peatub ühel hallil pärastlõunal kassapidaja Miial. End alati erinevaks ja mitte kuhugi kuuluvaks pidanud noormehele mõjub Miia tavalisus ja silmapaistmatus äraütlemata rahustavalt ja ta teeb kõik, et tüdruku poolehoidu võita. Andero meelehärmiks pole aga Miial temast sooja ega külma. Tüdruku pilgus varitseb midagi pinevat ja tõrjuvat, mille põhjusele jälile jõudmine osutub keeruliseks ülesandeks.
See on lugu kahe iseäraliku ja üksildase hinge kohtumisest. Andero satub keset Miia väikest, värvirõõmsat ja segamini paisatud elamist ning tunneb sügavat rahulolu kõigest, olgugi, et see erineb tublisti ta enda harjumustest ja sissejuurdunud tavadest. Tänu leplikule meelele ja üüratule kannatusele pühendab kinnine ja morn Miia ta viimaks oma ainsasse hobisse – taimeteesegude eksootilisse ja salapärasesse maailma ning kergitab lõpuks ka teda painavalt murelt saladuskatte. Tahaksin siinkohal lisada, et see on tutvus, mis muudab pöördumatult mõlema peategelase elu, kuid paraku pole see alati nõnda.

Novell "Saialilletüdruk", see ühtaegu nii kurb kui ka lõbus lugu, näeb trükivalgust juulikuu ajakirjas "Saatus&Saladused".

Pilt: Linda Kohk "Saialilled"


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar