neljapäev, 8. august 2013

Jaan Tätte: Üks sadam korraga

Kärdla laululava ümber roomab suveõhtu hämarus, milles päevasoe asendub aegamööda jahedama õhuga. Rahvast voorib värvilise jõena pargipinkide suunas, püüdes veel viimaseid vabu istekohti leida. Lava kõrval ripub hiigelsuur valgetaustaline plakat, kust vaatab vastu kurblik-lõbusa pilgu ja liivaste tallaalustega Jaan Tätte. Algamas on vabaõhukontsert "Ilmavalgus."




Koos Tättega astuvad üles Maarja-Liis Ilus, Jaan Pehk, Liisi Koikson ja Silver Sepp. 
Lugude vahele pajatab Tätte värvikamaid seiku oma pea kaks aastat väldanud ümbermaailmareisist, nakatades publiku naeru ja hea tujuga.
"Reisil olles õppisin ma selgeks ühe olulise tõe, mida olen kasutanud ka hiljem igapäevaelus. Kui kogu ettevõtmine tundub keeruline või isegi ilmvõimatu, võta üks sadam korraga."



"Samuti mõistsin seda, et see ilmavalgus, mida ma maailmast otsima läksin, on tegelikult peidus iseenda sees."
Veel räägib Tätte, et reisi üks eesmärke oli panna kokku ka uue plaadi materjal, mis oli merehaiguse tõttu esiotsa üpris keeruline. "Siiski, merehaigus on pigem psühholoogiline probleem," nendib Tätte. "Mina leidsin sellele leevendust muusikat kuulates. Enim toetas mind nende artistide looming, kes on ka täna õnnekombel minuga," osutab ta Maarja-Liis Ilusale, Liisi Koiksonile ja Jaan Pehkile. 


Muusika lummuses publik nõuab mitut lisalugu ning õnneks ei näi esinejail kiiret olevat. Samuti on kontserdikülastajail võimalus soetada endale soodushinnaga plaate. Nõnda lahkun minagi õhtuhämaruses pihutäie uute plaatidega, mida kuulates jätkub suvelummust koduaias kauemakski, kui üheks suurepäraseks kontserdielamuseks.


Üks lõbus lastepärane humoorikas lugu, millele Koikson ja Ilus teevad  imekauni saate. 
http://www.youtube.com/watch?v=Za8h7Z8Rka4








Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar