esmaspäev, 14. mai 2012

Kaastöö ajakirjaga "Saladused"


Hiljaaegu tekkis kuidagi justkui iseenesest kaastöö ajakirjaga "Saladused" ja selle lahke peatoimetaja Anne Lugimaga.
Hiljuti jõudis poodi ka värske mainumber, mida Konsumis käigu pealt sirvides tundsin mingit kummalist lõbustatust, nagu alati, kui näen kusagil mõnda uut enda trükki jõudnud kirjasõna.

Mõnes mõttes on see kuidagi ülimalt kummaline, et ma olen oma loomingus jagunenud otsekui kaheks täiesti erinevaks pooluseks – üks pool sellest lõbustab end meelelahutuse kirjutamisega, mis ei kohusta lugejat millekski peale lõbusa ajaviite. Ent teine pool minust arendab üsna eesmärgipäraselt kunstilist, tõsisemat ja sügavamat kirjutamist, olles neid mõlemat erinevat poolust võimeline võrdväärselt  nautima.
Hetkel on ilmunud "Saladuste" mainumbris mu kõige esimene lugu "Virtuaalmaailm pole lammastele ehk lugu sellest, kuidas ma Misteriga tuttavaks sain." Mõttelist järge sellele novellile saab lugeda juba juunikuu väljaandest. Loomulikult ei pärine teos mu enda isikliku elu eriliste ja eriskummaliste hetkede varasalvest, vaid on, nagu ikka, lihtsalt üks lõbus ja meelelahutuslik teemaarendus, sedapuhku siis virtuaalsuhtluse teemal.

Sisust:Üksildust tundev peategelane Emma elab üle mehest lahkuminekut. Ta poeg käib kodus ainult nädalalõppudel ning enamus aja tunneb karismaatiline ja suhtlusvaeguse käes kannatav naine end üksildasena. Ainsaks tõeliseks mõttekaaslaseks on talle emalik ja sarmikas sõbranna Anni.
Ühel järjekordsel vihmasel ja üksildasel õhtupoolikul otsustab Emma igavuse peletamiseks enda jaoks mõnevõrra tavatu tegevuse kasuks - virtuaalmaailmast ajaviidet otsida. Jututuppa loginud, kõnetab teda suhtlusportaalis peagi salapärane tundmatu nimega Mister. Pealiskaudne vestlus areneb õige kiiresti  mõlemale poolele ootamatult paeluvaks suhtluseks, mille käigus tärkab mõlemil sügav huvi teineteise vastu. Tänu salapärasele Misterile kaovad üksildased õhtud Emma elus. Mehe heatahtliku tähelepanu keskmesse sattudes avastab naine korraga endas sootuks teise inimese - elava, lõbusa ja vaimuka. Vestluste jätkudes muutub ka omavaheline tõmme üha tugevamaks. Lõpuks otsustatakse kokku saada, mis kulmineerub äärmiselt ootamatu üllatusega.



 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar