pühapäev, 25. veebruar 2018

Eeltutvustav katkend märtsis ilmuvast ajakirjaloost "Kolm korpulentset pool aastat hiljem"



DELIS

Põksuva südamega Delis toetas higistavad peopesad vastu jahedat esikuseina ja sulges korraks silmad. Kuidas oskas Alex teda siia otsima tulla? Peab ikka olema tahtmist ja järjekindlust nuhkida. Võib-olla oli kellegi lausa jälitama palganud? Pelk mõtegi sellest tundus veider ja sugugi mitte Alexi moodi. Ja miks ta enam oma paabulinnuga ringi ei aja? On sellest ära tüdinenud nagu kõigist eelmistestki? Pahaselt pead raputades eemaldus Delis uksest, pühkis ebameeldiva vahejuhtumi peast ja sukeldus oma igapäevaellu. Sellesse maailma, kus tema valelikul eksmehel enam kohta ei olnud.
Delis vaatas elutoas ringi. Korter oli ikka veel pooltühi, kuude viisi polnud ta leidnud endas motivatsiooni seda kodusemaks sisutada. Kõik oli nii isikupäratu. Näis, nagu ei elakski siin keegi. Mõned pappkastid nurgas, pool riiulitäit riideid, enamik asju lahti pakkimata. Pealegi ei meeldinud Delisele siin. See oli enam-vähem esimene ettejuhtunud suvaline närusepoolne korter, mille ta oli kiiruga üürinud, et oma reeturmehest eemale pääseda. Seinad kostsid läbi ja autode heitgaasiving tungis läbi tuulutusprao tuppa. Parimagi tahtmise juures ei saanud seda paika koduks nimetada.
Juba paar viimast päeva mõtles Delis hoopis muule. Selle uue moodsa linnakorteri peale, mida ta netis aeg-ajalt kiiganud ja salamisi ihalenud oli. Hind oli küll ulmeline, kuid asi tundus seda väärt olevat. See korter oli esimesest pilgust kodu.
Ma võin seda endale lubada, jõudis ta tekiserva ninani tõmmates, hetk enne und, otsusele. Valvega maja, Alex mind sinna kimbutama ei pääse. Kõik võtavad tänapäeval pangalaenu. Küll ma hakkama saan. 




Täispikk lugu jõuab teieni märtsikuu ajakirjas "Saatus&Saladused".
Sel kuul on võimalik ajakirja vahendusel tutvuda loo esimese osaga "Kolme korpulentse klubi".
Pilt: internet






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar