esmaspäev, 11. juuli 2016

Ilmumas on novell noortele "Sinine päevalillepärg"



Sa oled kuusteist ja kogu oma senise elu teadnud, et oled teistmoodi kui teised. Sa elad koos oma natuke hullu ja imeliku emaga, kellest sul kunagi mingit moraalset tuge ei ole ja kelle paranoiad ning eluvõõrus käivad sulle pigem närvidele. Sind narritakse koolis nii palju, et peaksid sellega juba harjunud olema. Aga sa ikkagi ei ole.
Sa oled Mirten.
Sa oled nõiaplika.
Vähemasti nii nad räägivad.
Nojah. Asi see siis õpikuid-vihikuid kotti liuglema sundida, igaüks saaks sellega hakkama, arvab Mirten ja usub, et koolikaaslaste sellekohane arvamus temast kui arbujast, sortsist või kellest iganes on tugevasti liialdatud.


Pildile mahub veel Sebastian. Ilus ja popp Sebastian, kes käib küll Kareniga, selle siresäärse kaunitariga, kelle jõukust terve maailm kummardab, aga millegipärast ei jäta Sebastian sellest hoolimata Mirtenit rahule. Mirten teab oma klassikuuluvust ega trügi eales kuhugi, kus pole tema koht. Kui Sebastian aga teda koos teistega enda poole peole kutsub, lubades terve õhtu olla tema kaaslane, on see enam kui imelik.
"Sa oled üks meist," veenab Karen. "Me tahame andeks paluda, et oleme sinuga halvasti käitunud."
On neil tõesti tõsi taga? Ja Mirten lähebki, sest muidu ta tõde teada ei saa...

Vahelduseks kirjutada üks tõeline noortekas oli tõeliselt lahe. Lugu ise valmis mõnusa kiirusega, kõigest pooleteise päevaga, kirjutades end valmis praktiliselt ise.
Augustilugu "Sinine päevalillepärg" ootab lugema kohe augusti algul ajakirjas "Saatus&Saladused".




Pilt: FB







Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar