teisipäev, 21. veebruar 2012

"Martin Greeni juhtum" osaleb XI Nukitsa konkursil

Olin päris üllatunud, leides ka enda "Martin Greeni juhtumi" Nukitsa konkursil osalevate raamatute nimekirjast. Enda võiduvõimalusi ma muidugi kuigi reaalseks ei hinda, kuna mu teos ilmus alles üsna vahetult enne konkursi väljakuulutamist, nii et paljud raamatusõbrad pole ilmselt jõudnud sellega veel tutvudagi. Ent sellegipoolest väärib "Martin Greeni juhtum" kindlasti tähelepanu kauni ja originaalse kaane- ja sisukujunduse poolest, mille on teinud kunstnikud Jaak Peep ja Laura Pappa. Vähemasti niipalju, kui ma sellekohast tagasisidet olen saanud, on mu teosega tutvunud lugejad täpselt sama meelt – raamatukujundus on oma minimalistlikkuses väga ilus ja mõjuv.
Konkursi kohta infot Eesti Lastekirjanduse Keskuse kodulehelt:
Nukitsa konkurss on Eesti Lastekirjanduse Keskuse poolt korraldatav lugejaküsitlus, kus kahe viimase aasta lastekirjanduse saaki hindavad lapsed ise. Laste häälte põhjal selgitatakse välja populaarseim lastekirjanik ja lasteraamatukunstnik. Nukitsa konkurss sai esmakordselt teoks 1992. aastal, kui eesti lastekirjanduses valitses üldine mõõn. Tänase eesti lastekirjanduse üldpilt seevastu on rikkalik ja kirev.
Laste hinnanguid kogutakse terves Eestis peamiselt raamatukogude abiga, võimalik on hääletada ka elektrooniliselt. X Nukitsa konkursist võttis osa 7656 last. Traditsiooni kohaselt kutsututakse konkursi lõpetamisele 70 (aastatel 1992-2006 - 101) hääletuses osalenud last, kes valitakse välja loosi teel.  Nukitsa konkursi võitjad – laste lemmikkirjanik ja -kunstnik – saavad auhinnaks pronksist Nukitsa kuju, tänu Kultuurkapitalile kuulub kolmele edukamale kirjanikule ja kunstnikule ka rahaline preemia.
Nukitsa auhinna on võitnud kirjanikud Andrus Kivirähk (kolmel korral), Henno Käo (kahel korral), Voldemar Miller, Edgar Valter, Ene-Maris Tali, Ira Lember, Janno Põldma ning kunstnikud Heiki Ernits (kolmel korral), Edgar Valter (kahel korral), Piret Niinepuu, Ulvi Kuusk, Tarmo Tali, Karel Korp, Anni Mäger.
Rohkem infot konkursi kohta leiab siit.
Sama võistluse kohta infot Eesti Kultuurilehelt Sirp:
Eesti Lastekirjanduse Keskus kutsub lapsi taas valima oma lemmikkirjanikku ja raamatukunstnikku. Osalema on oodatud kõik raamatusõbrad, kel vanust kuni 16 aastat.

Võistlevate raamatute nimestik sisaldab 205 raamatut aastatest 2010-2011, sh 158 esmatrükki 107 eesti kirjanikult  ja 104 eesti kunstniku pildid 174 raamatule.
Hääletamine kestab 20. veebruarini. Maakondades ja linnades korraldavad hääletust kohalikud raamatukogud eesotsas keskraamatukoguga. Samuti saab hääletada elektrooniliselt Eesti Lastekirjanduse Keskuse kodulehel www.elk.ee.
XI Nukitsa konkursi pidulik lõpetamine toimub 14. aprillil Eesti Lastekirjanduse Keskuses, kus lisaks auhinnasaajatele osaleb 70 hääletuses osalenud last üle Eesti. Laste lemmikkirjanik ja -illustraator saavad auhinnaks Nukitsa pronkskuju ja rahalise preemia. Autasustatakse ka Nukitsa auhinna nominente – teise ja kolmanda koha pälvinud kirjanikke-kunstnikke. Nukitsa konkurssi korraldab Eesti Lastekirjanduse Keskus iga kahe aasta tagant alates 1992. aastast.

Seekordsel Nukitsa konkursil osalevate raamatute nimekirjaga saab tutvuda siin.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar