esmaspäev, 23. jaanuar 2012

Minu uued artiklid Teksteris!

Olete taas teretulnud lugema mu loomingut veebiväljaandes "Tekster" http://eesti.tekster.eu , kuhu postitasin hiljaaegu kaks psühholoogilise alatooniga kergelt mõtisklevat lugu - "Millest tunneb ära väärtused?" ja "Asjad – emotsionaalse väärtusega või mitte?"
Mulle meeldibki sageli mõtiskleda taolistel teemadel ja kõik psühholoogiaga seotu on mind alati paelunud, seetõttu polnud seesuguse temaatika valik sugugi juhuslik. Kõigis mu romaanides kohtab sarnaseid arutelusid, kuigi võib-olla pisut elavamas dialoogivormis, et lugejaile kaasahaaravamalt mõjuda. Mu romaanide peategelased kipuvadki enamjaolt olema seesmiselt pisut rahutud ja ennast otsivad natuurid, kes juurdlevad elu ja selle seaduspärasuste üle, üritades end leida ja lahti mõtestada selles suures ja võimalusterohkes maailmas. See on meelega nõnda, et panna teid mõtlema ja kaasa arutlema.
 Artikkel "Millest tunneb ära väärtused" räägib sellest, kuidas aeg muudab me arvamusi, eelistusi, maitset, suhtumisi, tekitades lõppkokkuvõttes mõnevõrra hämmeldunud küsimuse, kas me ümber on üldse midagi, mis oleks püsiv ja jääv?
 

Huvi äratamiseks ka paar katkendit:
 Oled sa kunagi, kasvõi mõnel pisut äraoleval õhtul vannitoapeeglist enda nägu uurides mõelnud, mis kujundab meist just need, kes me oleme täna? Kuivõrd palju on meis alles veel seda inimest, kes olime kunagi lapsepõlves, siis, kui meis pesitses veel siiras lapsemeelne usk, et maailm on üks võlutud paik ja kõik on võimalik, kui vaid pisutki tahta? Kuivõrd rahul oleme sellega, kelleks me oleme saanud? Kas meis on veel alles need mõtted ja soovid mis valdasid meid lapsepõlvepaigus suveöist tähistaevast silmitsedes või naabrilastega mööda tolmust külateed joostes ja üksteist taga ajades? Kas võime tänasele „minale“ otsa vaadates väita, et elu on läinud just nii, nagu me soovisime, me oleme suutnud teostada oma unistused ja meist on saanud need, kes ihkasime olla?

Teine artikkel "Asjad- emotsionaalse väärtusega või mitte?" mõtiskleb me üha materiaalsemaks muutuvas ja ületarbimise käes kannatavas maailmas mõttetult soetatud esemete ja emotsionaalset väärtust kandvate asjade üle.
Kes soovib enda uudishimu kõditada, logige Teksteri keskkonda ja te saate teada, mis on need kaks eset, mis on mulle emotsionaases mõttes väga väärtuslikud. :)


Katkend artiklist:
Kahtlemata teevad asjad ja kogu infosüsteemi tavapärane laitmatu toimimine me ümber elu mugavaks ja kvaliteetseks. Ilma soojade talvesaabasteta tööle jõuda tunduks praegusel külmal aastaajal kahtlemata problemaatiline, võrdudes halvemal juhul korralikku grippi jäämisega. Ilma hommikukohvita mõjuksime madala vererõhu või üleüldise energiapuuduse tõttu kõigile enda lähipiirkonnas paiknevaile inimestele kõige okkalisema olendina, kellest on tavapärase toreda suhtlemise asemel targem pigem mõõdukasse kaugusesse hoida. Rääkimata eluasemest, ilma milleta poleks elul mingit kvaliteeti.
Mis aga on need asjad, mis on me jaoks kogu ses materiaalses ülekülluses emotsionaalselt olulised?

Tulge tutvuma!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar