kolmapäev, 10. august 2011

Pilte lapsepõlvest

Mõned pildid siis minust lapsepõlves. Vähemasti ema jutu järgi olin ma selline rahulik laps, kes armastas kaua ja sügavalt magada. Sellest ajast suurt meenutusi ma muidugi ei oma, aga vanker oli vist punase-valgekirju ja tundub, et seal oli igavesti vinge põõnata.





Selliselt rohepilguliselt ja natuke eemalolevalt ma siis vaatasin seda suurt maailma, imestades selle iseärasuse üle.
Vean kihla, et sel hetkel polnud mul päris kindlasti õrna aimugi sellest, et kunagi saab mu elus teoks midagi seesugust, nagu päris enda raamatu väljaandmine.




Taustal olevad lillemustriga kardinad on mul praegugi kusagil kapisügavuses olemas, lihtsalt kui armas mälestus lapsepõlvest. Nad on sellised lahedad roheka tooniga, mis mõjuvad kuidagi äraütlemata rahustavalt.
Kõik ütlevad, et ma olen ema nägu - ja vist olen ka. :-)





Ja otseloomulikult olin ma juba varasest east peale päris pöörane lillesõber ja loodusearmastaja, mis ilmneb üsna selgelt asjalolust, et ühelgi lillepeenral polnud minu käest pääsu, kui vanemad vaid korraks pilgu mujale pöörasid. Tihtipeale tõmbasin lilledelt ainult õienuppe ära, et neid siis kramplikult oma väikestes pihkudes hoida nagu kõige suuremat aaret. Sel tulbil, tundub, et on isegi veel suhteliselt hästi läinud. :-)

Ning muidugi mõista ei oli mu tolle aja lahutamatu aksessuaar -mingi parasjagu järjekordselt kingituseks saadud mängujänes, mida ma absoluutselt kõikjale kaasa armastasin tassida. Ilmselt polegi mul erilist aimu, millest mu suur jänesearmastus üldse alguse sai, aga see kestab seniajani.
Taustal paistab koolimaja, kus ma ka õppisin esimesed kolm klassi, mis oligi kohalik algkool. Minu klassis käis näiteks kolm õpilast, tegemist oli liitklassidega.
.



Järgnevalt taas mina ühes vahvas roosas kleidis, mis mulle iseäranis meeldis ja mida ma väga hoidsin. See oli sellisest väga armsast pehmest kangast ja kleidi juurde kuulus ka kaelaehe- väike roosa paela otsas pärl.
Ja mina koos ühe tolle aja mängukaaslasega. Muidugi mõista olid endiselt aktuaalsed jänesed, seda loomulikult ka rõivastel. Kuna me oleme mõlemad sel pildil suht äraseletatud nägudega, oletan, et fotograaf tegi pildistamise hetkel meile mingit väga kummalist nägu. :-)
Praegu kingitakse mulle romaani temaatikaga seonduvalt muidugi peamiselt lepatriinu-teemalisi esemeid, mida on juba päris palju kogunenud, nii et varsti võiksin vabalt avada lepatriinu-temaatilise näituse. :-)

1 kommentaar:

  1. Selle roosa kleidi juurde kuuluva kaelaehte kohta niipalju, et see on siiani alles, nägin seda just paar nädalat tagasi L.-l kappi koristades. Ä.

    VastaKustuta