kolmapäev, 30. detsember 2015

Novellikogu teise raamatu pealkirjaks saab "Tuulemüüja tütar"



Väga suure tõenäosusega saab novellikogu teise raamatu pealkirjaks "Tuulemüüja tütar". Nimevalikus sekundeeris teisele kohale "Vihmavaras", kolmandale "Igavikukütid" ja neljandale "Õnnemüüjad."
Häid ja minu lugude üldise tonaalsusega sobituvaid pealkirju, mida öö jooksul inspiratsioonist kõnetatuna tuletada püüdsin, oli teisigi nagu näiteks "Metsviinapuumaalijad", "Hingehoiu garderoob", "Silmaklapivaras", "Tarkusesõlmed", "Õnn müügiks" jpt. Need leiavad ilmselt kasutust uuel aastal valmivate novellide pealkirjadena, mida praegu veel olemas ei ole. 


Seega jääb 
novellikogu pealkirjana esialgne variant "Kohtumine sillal"  kõrvale ja asemele astub märksa kunstipärasem ning kõnekam "Tuulemüüja tütar". Kuna sellise nimega raamatut Eestis hetkeseisuga ei leidu, on mul au ja õigus selles suhtes originaalsusega eristuda. Nüüd jääb veel üle kirjutada novellikogule pealkirjakohane nimilugu. Tõenäoliselt tegelen sellega uuel aastal ja sellest peaks saama kogumiku kõige tugevam novell. Tuul on minu jaoks alati olnud omamoodi tähendusrikas ja sel teemal annab tõenäoliselt päris omapärast allegooriat tuletada. 

Novellikogu esimene raamat on juba ilmunud ja kannab pealkirja "Õnn algab homme". See on saadaval nii Rahva Raamatus, Apollos kui ka e-poodides ning raamatukogudes üle Eesti.


Pilt: Violene lemmikvärvides talvekompositsioon kodulaualt.









Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar