pühapäev, 16. august 2015

Värskemaid suvelõpu aforisme


Kuna teile näivad jätkuvalt enim meeldivat aforismid ja mõtteterad, nagu selgub siinse blogi populaarsustabeli järgi, mulle aga jällegi psühholoogia-alane kirjandus, milles aeg-ajalt suurima rõõmuga kaevan, siis hetkel mõned värskemad suvelõpuaforismid, mis mind enim on kõnetanud. 







Lõpeta ootus, et teised nõustuksid sinuga. Lõpeta ootus, et teised austaksid sind rohkem, kui sina ennast. Lõpeta ootus ja vajadus meeldida teistele. Lõpeta ootus, et teised vastaksid sinu ettekujutusele sellest, millised nad olema peaksid. Lõpeta ootus, et nad teavad, mida sa mõtled. Lõpeta ootus, et teistel on kõik hästi. Looda parimat, aga eelda vähem.


Mõtlemine võib teha nii haigeks kui terveks. Muutes oma mõttemustreid armastavamateks, tervenete. Kui te ei soovi oma keha haigeks teha, tuleb endale selgeks teha, milliseid mõtteid ja tundeid olete aja jooksul alla surunud ja peitnud. Millised vanad valud ei lase õnnelikud olla. Elu on palju kergem, kui te ei esitaks endale liiga suuri nõudmisi, vaid väärtustate end sellisena, nagu olete.


Emotsioonidel on väga tugev energia. Kui neid alla suruda, siis need ei kao, vaid talletuvad kehasse, muutudes haiguseks, depressiooniks, ärevuseks või sõltuvuseks. Kui tegelete ainult füüsilise kehaga, aga ei tegele emotsioonidega, ei aita ka trenn ega dieedid.

Mida enim kooskõlas enda olemusega elate, seda tervem olete! Kui hingevajadused on kaetud, olete terve ja haigeks ei jää. Mida kaugemal asute oma pärisolemusest ja mida vähem teadlikud sellest, mida teie hing päriselt ihkab, mida vähem vaevute oma sügavaimaid vajadusi märkama, seda tõsisemalt haigestute.


Kui sa ei tea, mida sa soovid, siis pole sa segaduses või takerdunud. See on lihtsalt märk sellest, et su soov on miski, mida sa pole varem kogenud. Usalda iseend, vaist juhatab su soovini.


Kõige madalam armastuse vorm on füüsiline. Kõrgeim – kaastunne. Seks on seeme, armastus on lill, kaastunne on lõhn.


Enesehinnang on emotsionaalne immuunsussüsteem, mis aitab saavutada suurema emotsionaalse vastupidavuse. Oluline on jälgida oma enesehinnangut ja vajadusel seda tõsta. Samuti tuleb vältida negatiivseid enesesisendusi.


Põhjused, mis hoiavad sind tagasi tegutsemast, saavutamast, asetsevad nii mõnigi kord ainult sinu enese peas!


Kolm psühholoogilist põhjust, miks teine inimene sind vihkab – nad tahavad olla nagu sina, nad vihkavad iseennast või näevad sinus ohtu.


Inimesed, kel on olnud raske lapsepõlv, oskavad endale tihtipeale luua kõige ilusama oleviku, sest kurvad minevikusündmused on teinud neist võitlejad ja ellujääjad.


Mida sügavamale liiva sisse pistad oma pea, seda kaitsetumaks muutub sinu tagumik!


Võid tunduda ebavajaliku ja ebaväärtusliku inimesena ühele, aga hindamatu teistele. See, mis teeb sind teistsuguseks, teeb sinust sinu. Teiste armastamine tähendab luba neil olla nemad ise.


Mida enam sa kedagi tunned, seda enam näed välise taha. Iga naeratus või tugevuse märk peidab endas sisemist võitlust, mis on sama erakordne ja kompleksne kui su enda oma.


Mõõdupuuks on raskuste ületamine, mitte nende eiramine. Sinu õnne määr on vahetult proportsionaalne sinu mõtetega ja sellega, kuidas sa otsustad asjasse suhtuda.


Isegi kui situatsioon või suhe ei toimi üldse, on see väärtuslik, sest õpetas sulle midagi uut.


Mida eales enesest välja lased, pöördub sinu juurde tagasi. Kui ihaldad õnne, rahu ja armastust, tuleb käituda õnnelike, rahulike ja armastavatena.


Elu lihtsalt ei juhtu, see nõuab meie osalust.


Ainus kindel asi elus oled sa ise. See on ainus faktor, mis tuleb kontrolli all hoida.


Me peegeldame seda, mis meid ümbritseb. See, mis meid ümbritseb, peegeldab meid endid.


Ajalugu kordub, kuni me pole õppinud oma vigadest seda, mida mida peame õppima oma teekonna muutmiseks.


Selja taha vaatamine takistab meid olema kohal "siin ja praegu".


Sa saad tagasi kõik, mis oled endast millessegi andnud. Armastusega tehtud panused loovad elu ja inspireerivad terviku sündi.



Leitud veebikeskonnast armastan.ee, meeldib.ee, Hedvig Everti "Õnnekunstnik", hingepeegel.ee, D. H. Fjuk. 
Foto: FB







Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar