teisipäev, 3. november 2015

Ilmunud on novembrinovell "Naine nagu Islandi saar"



Ühes novembrikuu õdusa sombuse hämaruse ja pimedate õhtute saabumisega (mulle tõepoolest meeldib selline ilm!) on ilmunud ka minu novembrilugu "Naine nagu Islandi saar." Selle leiab ajakirja "Saatus&Saladused" kaante vahelt, algusega 10. leheküljelt.

Oma loo jutustab seekord vastuoluline naiskarakter Mirelle, kelle maailmanägemus on erakordselt mustvalge. Nõnda eeldab ta maailmalt saavat kõike või mittemiskit. Enamasti seda viimast, mõistes mingi sisemise traagikaga, et kõik, mis saatus talle sülle pillutab, on mingil äraspidisel moel vale. Oma rahulolematuse peidab naine ostlemise ja asjade omamise taha, olles sisimas kurb, et elul on talle pakkuda vaid valesid valikuid. Mispärast küll, ega ta arusaamisele jõuagi.
Mirelle on naine, kes on korraga nii külm kui kuum. Täpselt nagu Islandi saar. Külm neile, kes tema maitse ja arusaamade järgi seadistatud maailma piiridesse ei mahu, neid on rõhuvas enamuses, kaasaarvatud tema enese kooselupartner, kuum vähestele väljavalitutele. Õigupoolest ainult oma lasteaiaealisele tütrele Manale ja võhivõõrale, keda kohtab juhuslikult ühel erakordselt tuulisel novembripäeval. 

Sedapuhku siis taas üks suhtenovell, nagu ma neid ikka kirjutada armastan, nähtuna läbi kuueaastase lapse ning täiskasvanud naise silmade. Mehed on selles loos kõrvalosalised, kellel pole suurt rolli täita, pigem nad ootavad ja vaatavad, mis suuna olukord võtab.
Loe ka sel teemal kirjutatud varasemaid blogipostitusi:






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar