kolmapäev, 22. juuli 2015

Ilmumas on septembrilugu "Tuba kuuele ehk lugu sellest, kuidas minust jälle tudeng sai"



Kuna praeguseks on alles jäänud veel pisku puhkust, otsustasin aega mõistlikult realiseerida ja kirjutasin ajakirja jaoks valmis ka septembriloo. Pealkirjavariantidest tundus kõige sobilikum "Tuba kuuele ehk lugu sellest, kuidas minust jälle tudeng sai." Seega jäävad kõiksugu skandaalse maiguga kollasevõitu versioonid, mida ka algul korraks kaalusin, kõrvale, kuna see pole lihtsalt minulik. 

Lugu pajatab päevast, õigemini hilisõhtust, sellele järgnevast ööst ja uuest hommikust enne sisseastumiskatseid ülikooli. Teadupärast ummistavad südasuvisesel ajal pealinna mujalt kandideerima tulnute hordid, kes kõik soovivad kusagil, eelistatavalt võimalikult soodsalt, ööbida. Seega on juulikuus majutusasutused Tallinnas paratamatult ülerahvastatud. Ruuminappuse tõttu tuleb peategelasel tuba jagada väga erineva sotsiaalse tausta, nahavärvi ja rahvusest inimestega, kelle käitumine tundub kohati sügavalt mõistatuslik, hoomamatu ja naljakaski. Kummastavaid ja veidraid sündmusi ning arusaamatuid olukordi vaatleb minategelane läbi huumoriprisma, mis on ilmselt sellisel puhul ainumõeldav stressivaba lähenemine.
Seega vaheduseks üks täielikult autobiograafiline lugu, kuna minategelane olen ma ise ja alates sügisest õnnelik Tallinna Ülikooli tudeng. Kui eksamid läbi said ja kodu poole sõitsin, mõtlesin olnule ja leidsin, et tore idee oleks läbielatu kirja panna, millega ka järgmisel hommikul kohe alustasin, kuna kõik oli veel eredalt ja värskelt meeles. Inimesi varjatult jälgida ja nende olemust ning hoiakuid ära aimata püüda on mulle alati meeldinud. Ainest selleks jagus piisavalt.

Septembrilugu "Tuba kuuele ehk lugu sellest, kuidas minust jälle tudeng sai," ilmub ajakirja "Saatus&Saladused" septembrinumbris. Mallake see kindlasti ära oodata ja saage osa lõbus-tobedatest olukordadest, mida elu mu teele paiskas.


Pilt pärit netiavarustest.





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar