pühapäev, 21. juuli 2013

Timo Lige pereansambli "Kõik on hästi" plaadiesitlus

Rõõm on tõdeda, et Timo Lige pereansambel on maha saanud juba teise plaadiga, mis kannab pealkirja "Kõik on hästi." Plaadi esitlus toimus neljapäeval, 18. juulil kell 19.00 Kärdla Baptistikoguduses. Küllap mul olekski paljude muude tegemiste ja sündmuste keerises jäänud üritusest osa saamata, kui Timo poleks mulle kutset saatnud.

Pärast ujumist, mere jahe kargus veel nahal ja juukseotstes soolapiisad, istusin saalis, mis sai rahvast taas puupüsti täis, nii et Timo pidi ruumi tagaosas püstijalu kuulama tulnuid julgustama esiridadesse istuma tulema, kus leidus veel mõni üksik vaba koht.
"See on kõige kaunima kujundusega plaat, mis minult seni ilmunud," nendib Timo. "Pildid on tehtud Tubala viljaväljal, mis sai pildistamise tõttu tublisti tallata," muigab ta.


"Kaanefoto on töötlus, et saavutada efekti silmapiirini ulatuvast heinamaast ja tõtt-öelda on foto algsest versioonist on üpris vähe järele jäänud."
Hiljem plaadi vastseks omanikuks saanuna tõden, et plaadikujundus on tõepoolest väga kaunis ja suvise meeleoluga, sisaldades mitmeid Hiiumaa loodusvaateid, kust ei puudu traditsiooniline tuulik kui ka valgete sületäite viisi õitsvat metsköömenit.
"Loosung "Kõik on hästi" ei pruugi tänapäeva maailmas, kus on liigagi palju vaeva ja viletsust, tunduda kuigi realistliku maailmanägemusena, ent samas oleneb paljugi sellest, mille oma lootused rajada. Sedasi mõeldes võime nentida - kõik on meie eludes tõepoolest hästi," nendib vastse plaadi autor.


"Kui eelmine, jõulutemaatiline plaat sai ehk pisut põlve otsas tehtud, siis siia plaati on märksa enam inimesi oma aega ja energiat panustanud. Otsus ka Kärdlas kontsert anda sündis tegelikult alles hiljuti, ehk ainult nädalapäevad tagasi," nendib Timo. "Kuigi üritusi on hetkel nii palju, parajasti käimas Hiiu Folk, mis rahvast tõmbab, olen tänulik kõigi eest, kes on meid kuulama tulnud."
Pereansambel annab tunniajase kontserdi, mille vältel kogen tuttavat rõõmu ja rahulolu tunnet, mis valdab mind alati Timo muusikat kuulates.

"Tahame muusika kaudu anda tagasi pisut armastust, mis on meile osaks saanud," ütleb Timo.
Plaat sisaldab 15 uut lugu, mille kõigi autoriks on Timo Lige.
Lugusid saab kuulata ka meediamisjon.ee lehelt.
Lisan siia plaadi viimase ja mulle enim meeldinud loo "Siit lahkudes," mis tundus ehk kõige tähelepanuväärsem  oma dramaatilisuse poolest. Plaadiversioonis kõlab see tegelikult veel märksa paremini, seega soovitan soojalt endalegi soetada see kaunis ja armastusega tehtud plaat. Pereansamblile jääb üle soovida vaid palju edu ning et soe sõnum, mis sisaldab teadmist, et sügavuti järele mõeldes on me eludes kõik tõepoolest hästi,  jõuaks kõigini, kes sellest sõnumist puudust tunnevad.







Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar