teisipäev, 16. juuli 2013

Artikkel "Eneseteostus romaanide kaudu" Eesti Naises


Kel suvel tahtmist rannas päevitamise kõrvale või pikas praamisabas seistes midagi lugeda ja ühtlasi kuulda, kuidas mul läheb, soovitaksin näituseks sirvida rohelisekaanelist juulikuu "Eesti Naist," mille esikaanelt naeratab rõõmsal meelel vastu Angeelika Kang.
Artkli "Eneseteostus romaanide kaudu" meisterdas valmis Krista Link, kes pöördus mõni aeg tagasi meilitsi minu poole ja puistas mu postkasti küsimusterahe, millele toetudes artikkel kirja panna. Pisuke üllatus ta mulle muidugi oli, et Eesti Naine minu käekäigu vastu huvi tunneb, ent seda meeldivam. Seega tuli pisut aega varuda ja vastused valmis sepitseda.
Artikkel pole otseselt persoonilugu minust, vaid räägib lisaks veel kahest kirjutamise kaudu end teostavast naisest. Oma loo sellest, miks nad kirjutavad ja mida see neile annab, räägivad ka ettevõtja ja projekteerija Piret Lai ning doktorant ning lektor Katrin Oja.
Artikli tarbeks juttu koondada polnudki tegelikult teab mis lihtne, et see ei mõjuks liialt enese kordamisena. Kokkuvõtvalt mahutaksin selle ühte lausesse: "Kirjutamine on positiivne põgenemine argipäeva eest – võimalus olla kõikvõimas iseenda loodud maailmas."

Kogu artiklit lugege ajakirjast ja kaanepilti ning teemavalikut saab vaadata siit: http://eestinaine.ee/v%C3%A4rske_ajakiri/18438/#Juulikuu Eesti Naine 

Foto sai tehtud koduaias roosasid õisi poetava punalehise õunapuu all ning selle tarbeks sai samuti varutud päris mitu hetke, enne kui paari ülesvõttega enam-vähem rahule jäin. Kõige keerulisem on mulle olnud lapsepõlvest saati vaadata kaamerasse niimoodi, et päike oma intensiivse kiirguse tõttu silmi hiinalikeks kitsasteks piludeks ei moondaks. Seega tuli otsida õiget pildistamisnurka ning hetke, mil õunapuu oleks päikese käes. Mõlemal pildistamise päeval oli erakordselt palav, nii et pintsakut seljas hoida oli tükk tegu.
Lühidalt öelduna räägib artikkel sellest, mida annab kirjutamine ning mis tähendus on romaanitegelastel autorite endi jaoks. "Eneseteostus romaanide kaudu" on üsna täpne olukorrakirjeldus sest seda see tegelikkuses näikse meile ka olevat.

Lisan ka foto, mis näeb ajakirjas trükituna isegi pisut parem ja intensiivsemates toonides välja. 






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar