kolmapäev, 3. juuli 2013

Jaanipäevahetki Hiiu saarelt

                                                                                        


Sel aastal lõõmas jaanituli Kärdla rannas, Rannapaargu mäe all otse rannaliival.  











Vaemla villavabriku lähedal aedikus olevad lambad tõttasid tulijaile kohe rõõmsal meelel vastu, lootuses head-paremat põske pista. 











Vaade Vaemla villavabriku aknast. Koha peal on võimalus mälestuseks kaasa osta kaunist maavillast käsitööd kampsunite, mütside-sokkide jm. erinevate kudumite näol. 








Orjaku sadamas lõõskas jaanipäeva paiku kirgas päike, kuigi tuul tõi merelt selget värsket õhku. Turiste jagus nii kohviku jahedusse kui õuele.













Keset majesteetlikku rohelust seisab Kassari kabel, mille siseruum lõhnas jasmiinide järele, mis loendamatutes vaasides õilmitsesid.












Pilguheit kabeliaknast õuele viis vaataja hetkeks justkui kuhugi teise aega, mil elekter oli kõigest tundmatu nimisõna. Nüüdselgi ajal toimuvad kabelis jumalateenistused küünlavalgel.












Soera koduloomuuseum kui minevikutraditsioonide hoidja. Uudistajail oli võimalus oma käega järele proovida, kui raske töö oli muistsel ajal käsikivi ringi ajamine.










Rookatusega taluelamu Soeras.













Kaunid kaltsuvaibad, mida ühe kõrvalhoone katuse all võis silmailuks vaadata või mälestuseks kaasa osta.  














Hellamaa jaanitulelised. Kõige ehedam saare jaanituli on ikka kusagil mere ääres, kadakate vahel. Otse kuumalt pannilt sai näljane jaanituleline kõhukinnituseks maitsvaid ülepannikooke.










Loomulikult ei puudunud jaanipeolt ka punakirja riietuses rahvatantsijad, kelle särtsakas olek tõmbas lõpuks ka pealtvaatajad lavale tantsima.









Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar