neljapäev, 4. aprill 2013

"Keteriin Salaaias" teine osa on ilmunud!


Lasteraamatusõpradele taas siis üks rõõmus uudis.
"Keteriin Salaaias" 2. osa ilmus märtsi viimastel päevadel ja on peatselt ka levimas üle Eesti raamatupoodidesse. Kenade helesiniste kaantega raamatupakk jõudis ka juba minuni ning esmane, mida pruuni jõupaberit uudishimuga paki ümbert lahti käristades märkasin, oligi ilus helesinine värvitoon, mis on ilmselt inspiratsiooni saanud teose ühest peategelasest Helesinisest Pantrist.
"Keteriin Salaaias" teine osa on samamoodi kõvakaaneline ja samas formaadis nagu esimene, kuigi pisut mahukam, 174 lk pikk. Nii et lugemishuvilistele lastele paras ports lugemist ja fantaasiaküllases maailmas seiklemist. Raamatu andis välja endiselt kirjastus Argo ning illustratsioonid on Epp Margustelt.

Lisan siia ka tutvustuse, mille leiab raamatu tagakaanelt:


Keteriini seiklused Salaaias jätkuvad. Põnev fantaasiamaailm, kuhu ta põgeneb igal vabal silmapilgul, on tüdrukule pelgupaigaks üksilduse ja vanemate vahele sugenenud pingete vastu. Ta leiab hulga uusi kummalisi sõpru, kelle seltsis ununevad muremõtted.
Keteriin võtab koos Kreebu emaga ette pöörase pilvesõidu, rõõmustab viinamarjavihma üle, sõbruneb kreebutüdruku Kirkega, eksleb veidral õhupallipõllul, külastab nähtamatuid loomi, kihutab võidusõidukala turjal, uudistab veealust raamatukogu ja seikleb teemantlillede orus.
Kõik on tore päevani, mil Salaaeda ilmub uus elanik – Helesinine Panter, kes pöörab Salaaia elanike rahuliku elu pea peale. Keteriin ja Kreebu algatavad põneva ja ohtliku spioonimängu, et paljastada pantri mustad saladused.
See on lugu sõprusest, selle kaotamisest ja leidmisest.

Raamatu autor Kiiri Saar on avaldanud mitmeid noorteromaane. Ta teeb kaastööd ajakirjandusväljaannetele ja peab kahte kirjandusblogi.





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar