pühapäev, 13. aprill 2014

Tallinna Keskraamatukogu noortekas tutvustab mu uusimat romaani

Hiljaaegu avastasin, et Tallinna Keskraamatukogu haldab üht üpris asjalikku noortele mõeldud keskkonda. Facebooki veebileht "Tallinna Keskraamatukogu noortekas" tutvustab uusi, äsja ilmunud noorteraamatuid, on elav, värviküllane ja vastukajaline. Kel huvi sisututvustuse vastu, siis üpris detailse kokkuvõtte mu viimase romaani "Punamütsike kakssada aastat hiljem" sisust võib leida ka sellelt lehelt, mida saad vaadata siin.
Tallinna Keskraamatukogus sai käidud aastajagu päevi tagasi, seda märtsikuus. Oli üks esimesi tõeliselt päikeselisi, ehkki veel külmi päevi. Läksin kohtuma Tallinna koolilastega ja lähemalt rääkima toona äsjailmunud lasteraamatust "Keteriin Salaaias" ja avaldasin lootust, et peagi jõuab trükki ka teose teine osa. Meeles on ruumikas õhuküllane saal, punased sametistmed, naeratav keskraamatukogu juhataja Anneli Kengsepp, kes oli koos lastega ette valmistanud hulgaliselt küsimusi, tänu millele oli lihtne lastega kontakti leida.
Siiski paneb pisut mõtlema, mida loeb tänapäeva laps? Kas mänguline sõnaderohkus, mis on nii omane mu ühele lapsepõlve lemmikteosele "Alice imedemaal," millest on kantud ka Keteriini lood, väsitab tegelikult last, kelle tähelepanu püsib märksa edulisemalt helendaval ekraanil hüplevate ja pinisevate virtuaalmängude kui kirjasõna juures? Kas me tahamegi kõike kiiresti ja natuke pealiskaudselt saada?
Nagu varemgi öeldud, on "Punamütsike kakssada aastat hiljem" noorteraamat, üks noortepärasuse ja kaasaja võtmesse väänatud teos, mida oli tore ja mänguline kirjutada. 

Siinkohal suured tänud kõigile, kes pole pidanud paljuks mulle selle romaani kohta häid sõnu poetada! 




1 kommentaar:

  1. Täname sooja ja toreda arvustuse eest! Soovitame Teie raamatuid noortele ka edaspidi.

    VastaKustuta