pühapäev, 13. aprill 2014

Ilmumas novell "Väsinud vihkamast"

Armsad lugejad! Jätkuvalt hää meel on teile teada anda, et uuelgi kuul on minult taas ilmumas värske novell, sedapuhku pealkirjaga "Väsinud vihkamast."
Lugu on seekord läbinisti noortejutt, kuna neid ongi viimasel ajal sekka sattunud harva ja selles žanris on jätkuvalt mugav ning kodune kirjutada. Novell räägib kaheliikmelisest keskklassiperest, kuhu kuuluvad isepäine tütar ning töönarkomaanist ema. Ühel nädalalõpul toimub ootamatu muudatus - teismelise tütre tahte vastaselt kolib kolmandaks majaliseks vanamemm, kellega pole hulk aastaid lävitud. Peagi saab selgeks, et võõra vanainimese harjumuste ja ellusuhtumisega kohaneda pole kuigi lihtne ning mugav kolmetoaline näib kiiresti kitsaks jäävat. Pereelu ähvardab kiiva kiskuda, muutus külvab konflikte ja pahameelt ning süvendab pereliikmete vahelist vaenu. Pahameel pulbitseb peategelases Kristas nii silmakirjaliku ja saamahimulise ema, jutuka ja otsekohese vanainimese kui ka pealetükkiva koolikaaslase Riho vastu.
Miks me vihkame? Kas see on suutmatus ja tahtmatus kohaneda muutunud olukorraga või kõigest egoism ja soov iga hinna eest säilitada harjumuspärane eluviis? Siiski pole lugu otseselt vihkamisest, vaid pigem mõtisklus sellest, kuidas tarbetu vaen neelab asjatult energiat ega lase näha muudatustes väärtuslikku, mida võiks võtta pigem hinnalise kingitusena. Sest lõppeks on kõik kaduv, eriti need head hinged, kes kannavad endaga kaasas hinnalist minevikupärandit.
Värske novell on teie ees juba ajakirja "Saatus&Saladused" mainumbris!


Foto pärit siit.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar