laupäev, 4. jaanuar 2014

Hiiu Leht kajastas mu uut romaani

Aastalõpu värviline ja sisurohke Hiiu Leht pidas vajalikuks ära mahutada artikli mu värskelt ilmunud seitsmendast romaanist "Punamütsike kakssada aastat hiljem."
Aasta jooksul aset leidnud sündmusi on siin kodusaarel mitmeid, millest leht tegi hulgaliselt värvifotodega varustatud kokkuvõtteid. Aasta teona mainiti ära Kärdla sadama valmimine, tunnustati kodusaare tegijaid eesotsas Hiiu valla vallavanemaks valitud Georg Linkoviga, Kärdla kohvikutepäev sai aasta turismiteo tiitli, turismiarendaja tiitli napsas endale kauniks puhkekohaks muudetud Orjaku sadam, Helgi Põllo pärjati rahvakultuuri preemiaga, jalgpalliliidu kuldmärk läks Vaapo Vaherile. Kurva sündmusena kustus aastalõpul Esta Aksli eluküünal, kes on välja andnud mitmeid romaane ning võitis hiljuti kirjastuse Tänapäev korraldatud romaanivõistlusel esikoha oma romaaniga "Ane".
Aasta õpetajaks valiti Anu Maasel.
Meelelahutuseks võis sirvida peatselt saabuva hobuseaasta Edda Pauksoni suurt aastahoroskoopi.
Järgnevalt toon ära artikli oma ilmunud romaani kohta.



Kiiri Saar tõi Punamütsikese tänapäeva
31.detsember, 2013 Kultuur

Viljakalt Hiiumaa kirjanikul Kiiri Saarel ilmus äsja järjekorras seitsmes romaan, mille peategelaseks tuntud muinasjututegelane Punamütsike.
“Minu seitsmes romaan toob ühe kõige populaarsema muinasjututegelase Punamütsikese seiklema tänapäeva. Kuigi romaani pealkiri võib näida pisut eksitav, just nagu oleks tegu lasteraamatuga, on teos siiski suunatud pigem noortele ja täiskasvanuile,” selgitab autor.
280leheküljeline “Punamütsike kakssada aastat hiljem” räägib loo sellest, kuidas pärast kaks sajandit väldanud kohusetundlikku muinasjuturolli etendamist otsustab Punamütsike tapva rutiini peletamiseks koos hundiga muinasjutukülast jalga lasta, et aimu saada pärismaailmast.
Teel Tallinnasse Lady Gaga kontserdile kohtuvad nad paljude teiste muinasjututegelastega, kes kõik on vahepeal täiskasvanuks saanud, laias ilmas karjääri teinud ja eluga edasi läinud. Seiklusliku ja muljeterohke reisi kulminatsiooniks osutub kontserdi asemel pigem arusaam sellest, kuidas leida iseend, saavutada sisemine tasakaal ja olla õnnelik.
Nagu ikka, meeldib Kiiri Saarele oma teostesse põimida nii huumorit, absurdi kui filosoofilisi sisekaemusi, seikluslikke olukordi, põnevust ja romantikat. Lühidalt öelduna on tegu ühe lapseohtu neiu täiskasvanuks saamise looga. Kuna tegu pole tavalise noore neiu, vaid Punamütsikesega, lisab see väike nüanss romaanile huumorit ja omapära. Punamütsike ihaldab kõike muud, kui seda, mida pakub talle tema turvaline ja igavavõitu elu. Mis on aga see, mida enim soovida, selgubki tihtipeale alles peale pikki vintsutusi ja emotsionaalseid eksirännakuid.
Kaanekujunduse on teinud kunstnik Tiina Sildre ja käsikirja toimetanud Piret Ruustal.
Raamatu kirjastas kirjastus Argo.

Autor: Hiiu Leht
Vaata ka veebiväljaannet. Seda saad teha siin.



1 kommentaar:

  1. Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

    VastaKustuta