pühapäev, 19. mai 2013

Looduse Aasta Foto 2013


Vahepeal veel üks väike uudis niisama äramärkimisena. Kuna üheks mu harrastuseks on loodusfotograafia ja looduspilte on vahepeal kogunenud omajagu, jäi juhuslikult silma üks fotograafiaalane võistlus. Endalegi on koju siginenud mitmeid Looduse Aasta Foto albumeid, mis peidavad enda kaante vahel kirjeldamatult kauneid looduseülesvõtteid, mida aeg-ajalt sirvin. Samuti on loodusfotode blogid praktiliselt ainsad, mida meeldib end vaatama unustada.

Veebilehel www.looduseomnibuss.ee oli parajasti käimas loodusfotode konkurss, et välja anda uus 2013. aasta Looduse Aasta Foto album. Kuigi mul pole tegelikult kunagi eriti olnud kombeks mingitel võiduajamistel figureerida, saatsin niisama prooviks mõne endagi foto.
 Muidugi ei loonud ma sellegipoolest mingeid illusioone, kuna teadsin, et võistluse tase on väga kõrge ja seal osalejad aastaid vastava alaga tegelenud ning mina kõigest asjaarmastajast harrastaja. Selle aasta žüriisse kuulusid 2013: Rein Maran - esimees, Arne Ader, Heiko Kruusi, Tiit Leito, Sandor Liive, Tiit Pääsuke, Tõnu Talpsep, Urmas Tartes, Sirje Tooma ja Märt Haamer. 

Pilte sai üles laadida 14, ent laadides sain targemaks niipalju, et fotosid tuleks edaspidi pildistada pisut suuremas formaadis, kuna paljud neist ei mahtunud paraku etteantud suuruse raamesse ning jäid seetõttu üles laadimata, millest oli tõtt-öelda natuke kahju.
Võitjad selgusid märtsikuus ning välja anti 13 auhinda toreda nimetusega 13 Tantsivat Hunti. Peaauhinna ehk Suure Hundi võitis Silver Kommussaar talvise rähnifotoga "Siin on veel keegi. " Kõiki võidufotosid saab vaadata siit:
http://laf2013.looduseomnibuss.ee/?page_id=391

Igatahes on tegu toreda üritusega, millel tasub ehk kätt proovida mõni teinegi kord, kuna iga katsetus on väärt kogemus, mille läbi pole kaotada tegelikult midagi. Üks võitjatest oli näiteks rahvusvaheliselt tunnustatud loodusfotograaf Remo Savisaar, kes sai maastikupiltide alajaotuses oma foto "Sügis" eest II koha. Jääb siis üle ära oodata, mil näeb trükivalgust uus kaunis Looduse Aasta Foto album 2013. 

Kõiki minu fotosid, mis valisin välja võistluse jaoks, saab vaadata neilt linkidelt:
Pildile klõpsates läheb foto ka suuremaks ning blogis on nad tegelikult originaalsuurusest pisut vähendatud kujul üleval.


http://kiirisaar.wordpress.com/2012/11/18/tagasipoordumine-maailma-aarelt/- sellest fotost ehk lootsin kõige enam võitu, tundub hea ja justkui endasse imeva meeleoluga.

http://kiirisaar.wordpress.com/2012/11/17/salatiroheline-hetk/
http://kiirisaar.wordpress.com/2012/08/16/meremaiguline-vaikus/
http://kiirisaar.wordpress.com/2012/08/16/nagu-oielehed-tuules/ . üks iseäralikumaid ja mulle enesele armsamaid pilte.
http://kiirisaar.wordpress.com/2012/06/06/ounapuuonne-arkamine/
http://kiirisaar.wordpress.com/2012/05/14/lugu-roosadest-rannakarpidest/
http://kiirisaar.wordpress.com/2012/05/06/paevasoe-tagurpidipeegeldus/
http://kiirisaar.wordpress.com/2012/04/16/valguses-ja-varjus/
http://kiirisaar.wordpress.com/2012/04/16/poleva-puu-valguses/ - tehtud Tahkuna rannas ning näeb välja tõesti niimoodi, nagu ripuks päike puu otsas. 








Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar