neljapäev, 21. juuli 2011

Materialiseerunud unistus

"Lepatriinupüüdja" jõudis raamatulettidele 4. märtsil, 2011. Näha oma käsikirja tavalise Wordi dokumendi asemel enda arvutikaante vahel lõpuks ometi müügis, täiesti reaalse, trükilõhnalise, läikiva ja käega katsutavana riiulil raamatuna olemas, mille iga sõna ja mõtte olin tekitanud sinna ainuisikuliselt mina, on ilmselt iga kirjanikuhakatise jaoks unistuse materialiseerumine, eneseteostuse üks kõige erilisematest hetkedest. Võimalus jagada kogu eesti keelt valdava elanikkonnaga enda kirja pandud mõtteid, viia ta rändama enda fantaasiast kantud maailma, oli minu jaoks päris kindlasti hetk, mil olnuks väga vale öelda, et ma polnud õnnelik.

Samas polnud mul muidugi õrna aimugi, kuidas rahvas mu raamatu üldse vastu võtab. Kuigi käsikirja trükivalguse nägemist võis kahtlemata pidada päris suureks isiklikuks võiduks ja läbimurdeks, tuli mul realistiks jäädes paratamatult tõdeda, et see oli siiski kõigest pool võitu. Teine ja mitte sugugi vähem oluline faktor oli kahtlemata asja äratasuvus. Sa võid kirjutada mida iganes geniaalset, tippida teose täis kõige hiilgavamaid pärle ja lennukamaid mõttekäike, ent kui lugejaskond selle vastu huvi ei tunne või kõigest leigeks jääb, oled paratamatult ebaõnnestunud. Seega hoidsin targu hundirataste viskamise ja endale mehiselt õlale patsutamise asemel pigem madalat profiili, et mitte liiga kõrgelt kukkuda.


Lisan siia fotod ühest üsna ootamatust hetkest, kui ühel ilusal päeval, mitte midagi aimates, ajal, mil raamat oli müügis olnud kõigest kuu aega, Selverisse jalutasin ja nähtav mind kergelt tummaks võttis. Olles sügavalt teadlik faktist, et poodides on pildistamine keelatud, sain fotode tegemiseks ja üleslaadimiseks lahke loa Hiiumaa Selveri juhatajalt Ülle Vannilt.

Siinkohal suur ja südamlik personaalne tänu teist igaühele minu poolt, kes on raatsinud osta minu raamatu! Ja veel enam, kes on leidnud sealt midagi head ja positiivset enda jaoks!





Samuti tekitas päris suurt üllatust raamatukogude elektronkataloogide URRAM ja RIKSWEB sirvimine, mis on sellised üsna asjalikud kohad, kust saab ilma raamatukokku jalutamata vaadata, kas teavik on saadaval ja kui palju seda näiteks üldse üle Eesti raamatukogud sisse on tellinud.
URRAMi andmetel on mu debüütromaan praeguse seisuga sees 196s raamatukogus, mis on iseenesest üsna ilus ja rõõmu tekitav number. http://u2.lugeja.ee/Avalik/teavik.jsp?teavikId=1070085
RIKSWEBi andmed pole samuti pahad. Näitena siinkohal Järvamaa, Kuma kirjastuse kodumaakonna raamatukogude elektronkataloog:

1 kommentaar:

  1. Tere!

    Loodetavasti jõuab see kiri õigele aadressile, nimelt "Kiiri Saar. Ajaveeb" autorini. Pöördume Sinu poole, sest sattusime internetiavarustes surfates lugema Sinu lahedat blogi. Sa kirjutad väga kaasahaaravalt, Su sulg jookseb hästi ja Su teemad on huvitavad! Just seepärast pöördume Sinu poole ettepanekuga!

    Käivitasime hiljuti uudse projekti – rahva enda ajalehe, täpsemalt ajaveebi nimega “Tekster” (http://eesti.tekster.eu). Eesmärgiga tutvustada ka laiemale üldsusele andekaid kirjutajaid, avaldada artikleid ja muid tekste tavatutel teemadel ja tavatus vormis. Kirjutamine massimeediale mitte omasel moel on meie eesmärk omaette! Mida originaalsem ja algupärasem keelekäsitlus ja stiil – seda parem! Mida üllatavamad teemad – seda parem! Mida subjektiivsem suhtumine – seda parem!

    Lisaks soovime muutada sisukateks ja informeerivateks – ükskõik mis juhtub Eestis või mujal maailmas – soovime, et ka n-ö tavalised inimesed ise, mitte ainult professionaalsed ajakirjanikud, kajastaksid toimunud või toimuvaid sündmusi. See oleks enamat kui pressiteade või sündmuste
    objektiivne kirjeldamine! See oleks tõeliselt huvitav!

    Kutsume ka Sind, väga-väga andekat kirjutajat, proovima kätt. Ühtlasi on see hea võimalus raha teenida - iga kirjatükk asub koguma honorari, mille saadame Sulle kolme kuu möödudes alates avaldamise hetkest. Meie lugejate hulk kasvab päev-päevalt, kuigi alles astusime avalikkuse ette. Kutsume ka Sind osalema ühe omapärase projekti ülestöötamises! Lisaks on Sul võimalik reklaamida oma blogi, oma projekte, ideid, väärtusi! (Ja teenida seejuures veel raha ka!)

    Kui soovid kirjutada kirjanikunime all, siis on Sul selleks võimalus. Kui oled väga produktiivne, võimeline kirjutama iga päev, siis on Sul selleks meie juures samuti suurepärane võimalus – avaldame kiiresti iga väärt loo! Pane oma anne raha teenima!
    Kui Sa armastad kirjutada ja Sa näed selles projektis võimalusi, siis oled teretulnud!

    Võimalikku meeldivat koostööd soovides ja vastuse eest ette tänades,

    Teksteri toimetuse nimel


    Monika Gerne

    Täpsem info: http://eesti.tekster.eu, lingi all „KKK“
    Leia meid ka Facebookist:
    http://et-ee.facebook.com/pages/TEKSTER/212159765478878

    VastaKustuta