pühapäev, 26. mai 2019

Valmimas on ajakirja juulilugu "Naabrid"




Nädalalõpu vihmane pühapäev kulges peaasjalikult ajakirja juuniloo kirjutamise rütmis. Otsustasin sedapuhku kirjutada naabritest. Elades paneelmajas, ümbritsevad meid tahes-tahtmata võõrad inimesed, kellest me esiotsa midagi ei tea. Kui meil veab, ei saagi me neist suurt midagi teadma. Kui veab vähem, kuuleme neist ja nende igapäevaharjumustest juba õige pea. Veel enam, oleme sunnitud kuulma, tahes tahtmata. 

Esmapilgul meeldivaks kujunenud uue kodu soetamine seesugusesse ööl kui päeval sumisevasse hiigelsuurde mesilastarru võib kujuneda parajaks õudusunenäoks, kui alles tükk aega hiljem tuleb ilmsiks, milline kompott pealt näha soodsale laenulepingule alla kirjutades kaasa ollakse saadud. Tänavalt kostev automüra ja heitgaasilehk on kõigest jäämäe tipp. Loo peategelane Hannele, kes loodab maalt linna kolides kergema elujärje peale saada, teeb ebameeldivaid avastusi igal sammul ja lõpuks on rahuarmastav naine lausa meeleheitel. Kuidas tal läheb ja kas seesugusest sandist  olukorrast, mil rahu saamiseks peab kodust lausa põgenema, on ka väljapääs, sellest lähemalt juba juulikuus.
Juunis aga ootab lugemisjärge suhtelugu "Nõiaring", mis pajatab kehva elujärje küüsi sattunud perekonnast, kes tuleb ka väga vähesega läbi ajades meisterlikult toime. Seda kõike ikka ajakirjas "Saatus&Saladused". Mida juba varem olen siin keskkonnas juuniloo kohta kirjutanud, selle leiab siit.


Pilt: internet





  


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar