pühapäev, 10. märts 2019

Ajakirja aprillinumbris ilmub uus suhtelugu "Valed inimesed"



Eile sai ajakirjatoimetusele teele saadetud aprillilugu "Valed inimesed".
Need, kellega me klapime või ka parima tahtmise juures mingit ühisosa leida ei suuda, on suures osas eelkõige siiski tunnetuse küsimus. Isegi, kui tegu võib olla pealtnäha igati meeldiva ning armastusväärse indiviidiga, saame tihtipeale õige kiiresti aru, et ta lihtsalt pole "minu inimene" ning parata pole midagi. Enda jaoks õiget on aga samas samuti väga lihtne ära tunda. Ta lihtsalt on ja meil on hea meel pelgalt tema olemasolust.
Siiski pole inimsuhetes miski lihtne. Inimene on juba loomult üks keerukas olevus, täis kõikvõimalikke vastuolusid. Vahel võib selle õige äratundmine olla sootuks võimatu ülesanne. See, kes meid sisimas köidab, võib kohelda meid külma ükskõiksusega ning see, keda me silmaotsaski ei salli, ei pruugi peljata end kasvõi narriks teha, et vaid väljavalitu tähelepanu ja soosingut pälvida. Tulutult muidugi.
Nagu ikka, pole mu lugudes kuigi palju tegelasi, kuna ma ei pea seda jätkuvalt oluliseks. Sedakorda on figureerivaid karaktereid kolm – kaks naist ja mees. Suhted nende vahel on täis sõlmi ja keerdkäike, kuhu mahub nii rõõme, piinu kui ka kannatusi.
Niisiis, Natalia, Sonja ja Matt, kõik kolm omavahel pikaajalised kolleegid. Kuldblond Natalia on oma olekult Matti jaoks isikupärane ja paeluv, kuid ääretult distantseerunud ja ennast igasugusest sotsiaalsest lävimisest meelega taandanud. Sonja kujutab ennast tüütust kuubis, energeetiliselt ääretult väsitavat inimest. Matti köidab Natalia, kes kohtleb teda jaheda ükskõiksusega, nagu tänaval kohatud võõrast, kuid Sonja pealetükkivad lähenemiskatsed kõigest ärritavad meest. Isegi sedavõrd, et ta kaalub töökohavahetust.

Kellel kuidas läheb, sellest saab lugeda aprillis.
Pilt: internet






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar