pühapäev, 20. august 2017

See imeline kristallimaailm



ARBUUSITURMALIIN


Roheline ja roosa turmaliin ehk arbuusturmaliin kannab endas erinevaid värvitoone: heleroheline tähistab elujõu sümbolit, roosa rahu ja harmoonia sümbolit ning valge selguse sümbolit. On üsna haruldane ja hinnatud mineraal.
Arbuusturmaliin vahendab tugevat tervendavat, rahustavat ja kaitsvat energiat.
Turmaliin on võimas maandaja ja õnnelikkuse kivi, suurendades vitaalsust, rõõmu ja positiivset suhtumist. Tugeva kaitsekivina kaitseb kahjulike energiate, psüühiliste mõjude ja elektromagnetkiirguse eest. Aitab säilitada keerulistes olukordades neutraalse hoiaku, selged ja ratsionaalsed mõtted. On väga hea maandaja ja maaühenduse looja. Võimsa kaitsekivina kaitseb kahjulike energiate, psüühiliste mõjude, energeetiliste rünnakute ja radioaktiivsuse eest.
Aitab eemaldada kehast energiablokeeringud ja muundada negatiivse energia kõrgemaks sageduseks, suutes minna väga sügavatesse emotsioonikihtidesse ja alateadvuse tasanditele. Nii saavad vabaneda need tunded, mis ei ole tervislikud. Toetab viha, ärevuse, armukadeduse või ärrituvuse transformeerumist positiivseks. Õnnelikkuse kivi.
Tugevate elektriliste omaduste tõttu mõjutab turmaliin inimese närvisüsteemi. Füüsiline tervendus: allergiad, valu, negatiivsus, viha, ärevus, armukadedus ja stress.
Sodiaagimärk: Kaljukits, Kalad, Kaalud
Planeet: Saturn
Element: maa
Värv: must

Turmaliin on alumiinium-boorsilikaat, läbipaistvast läbipaistmatuni. Teda leidub väga paljudes värvitoonides: must, pruun, roheline, roosa, punane, kollane, sinine, arbuusivärvi, sinakasroheline. Ka ühes kristallis võib olla koos palju erinevaid värve. Kõige ihaldatum värvikombinatsioon on punakasroheline ehk arbuusturmaliin. Ka Eestis leidub musta turmaliini rändrahnudes.
Levinumad leiukohad: Sri Lanka, Brasiilia, Aafrika, Ameerika Ühendriigid, Austraalia, Afganistan, Itaalia, Pakistan, Siber.
Vana legend räägib, et turmaliinis leidub kõike värve seepärast, et turmaliini vaim rändas mööda vikerkaart ja kogus rännakul endasse kokku kõik värvitoonid.




TSITRIIN

Põhiomadused: eneseusk, positiivsus, rahulolu, mõtteselgus, tervendus, küllus, raha, äritegevus, edu, elumõte, elutahe.
Tsitriinin toob ellu päikselisust, rõõmu, positiivust ja rahu. Aitab saavutada edu ja küllust. Loob emotsionaalset tasakaalu ja pakub leevendust rasketel eluhetkedel. Toetab vaimset kasvu ja aitab avalduda sisemisel tarkusel loomupärasel viisil.
Päikesenergiat kandva kivina on tõeliselt positiivne kivi, sütitades sisemise päikese ja soojustunde. Toob rõõmu, energiat, armastust, sisemist rahu ja emotsionaalset tasakaalu. Annab elujõudu, suurendab energiataset ja vastupidavust. Meelitab ellu küllust, jõukust ja edu. Võimendab kordaminekuid ning edu äris. Tahtejõu suurendajana annab su ideedele ja soovidele väge ning jõudu. Leevendab hirme, depressiooni ja ärevust.
Sobib hästi tundlikele inimestele, kaitstes ja vähendades väliskeskkonnast tulenevaid mõjusid.
Tervenduskivina kannab tsitriin endas kuldse tervenduskiire energiaid, on võimas energiate puhastaja, laadija ja võimendaja, nagu kvartskristallile omane.
Looduslik antidepressant, leevendab stressi, kroonilist väsimust.
Energiakeskused: päikesepõimik 
Näärmed: kõhunääre ehk pankreas
Sünnikivi: november
Sodiaagimärk: Kaksikud, Jäär, Lõvi, Kaalud, Skorpion
Planeet: Päike,Merkuur
Element: tuli
Värv: kollane, kuldpruun
Tsitriin kuulub kvartside perekonda. Ta on üks kvartsi erimitest ning sisaldab ränidioksiidi.  Värvuselt on erekollane või kollakas või kuldpruun. Oma kollase värvi saab tsitriin rauasisaldusest.
Levinumad leiukohad: Brasiilia, Boliivia, Ameerika Ühendriigid, Hispaania, Venemaa, Madagaskar.
Tsitriini nimi tuleb tema sidrunkollase värvi järgi kreekakeelsest sõnast „citron“, mis tähendab sidrunit.
Tsitriinile on antud palju ilusaid nimesid: edukivi, küllusekivi, meelekivi.
Kui soovid suurendada külluse ja raha juurdevoolu, siis kanna tsitriini rahakotis või endaga kaasas. Loovuse ja eneseusu suurendamiseks aseta tsitriin päikesepõimiku piirkonda.



MÄEKRISTALL

Tervendus, kaitse, isiklik vägi, elujõud, energia, tasakaal, selgus.
Ennetab haigusi, toimib hingetervendajana.
Mäekristall on peene, puhta ja selge vibratsiooniga häälestaja. Peetakse meisterkristalliks, harmoonilised energiad on inimese sagedustega kõige lähedasemad. Tänu oma unikaalsele aatomvõrele peetakse mäekristalli planeedi kõige võimsamaks tervendajaks ja energiate tasakaalustajaks. Temas on olemas kõikide värvitoonide lainepikkused.
Kõik need omadused teevad mäekristallist suurepärase abilise kõikide elujuhtumite ja probleemide korral. Suurendab keskendumisvõimet ja parandab mälu, mistõttu on eriti hea kaaslane tööl ja õppimisel. Laseb kehal ennast ise tervendada. Võimas energiate võimendaja, puhastaja ja tasakaalustaja, paneb kogu kehas energia kiirelt ja vabalt liikuma. Vahendab universaalset valgusenergiat, ühendab keha, vaimu ja meele. Mäekristalli kutsutaks hingetervendajaks. 
Kvartsina on mäekristalli energiatel võime kaitsta negatiivsete kiirguste eest (elektromagnet- ja maakiirgus, veesooned jms) ja tõsta ruumi vibratsioonitaset.
Tervendajate asendamatu abiline. Valutavale kohale võib peale panna mäekristalli, suunaga ots ülespoole. Juhib valu kehast välja.
Füüsiline tervendus: võib kasutada kõikide haigusseisundite puhul, hea mälu parandaja, immuunsussüsteem, põletushaavad
Energiakeskused: kroontšakra, samuti kõik energiakeskused
Näärmed: käbinääre, samuti kõik näärmed
Tähemärk: Kalad, Lõvi, Kaljukits
Planeet: Maa, Päike, Veenus
Element: tuli, vesi
Värv: läbipaistev

Mäekristall on kirgas puhas kvarts, värvuseta ja läbipaistev mineraal, mis koosneb ränioksiidist. Kvartsi leidub kõikjal maailmas, kuid harvem moodustab kvarts läbipaistvaid värvituid kristalle, mida kasutatakse vääriskividena.
Kvartsi pere koondab mineraale või samade mineraalide erivärvilisi erimeid, mis kõik koosnevad ränioksiidist. Näiteks on ametüst, roosa kvarts, tsitriin ja suitskvarts mäekristalli moonded.
Kvarts on tänu oma unikaalsele aatomvõrele planeedi kõige võimsam ravitseja, energiaid võimendav ja vahendav mineraal.
Kirliani kaameraga tehtud katsetused on tõestanud, et kui katsealune hoiab käes mäekristalli, suureneb tema auraväli kahekordseks.
Mäekristall on saksa keeles "quarz" ning inglise keeles "quartz" ja "crystal". Sõna tuleneb kreekakeelsest sõnast "crystallos", mis tähendab jääd ja külmumist.
Kvarts on miljonite aastate vanune. Arvatakse, et kvarts on elav raamat või arvuti, mis sisaldab teavet inimkonna ja meie planeedi mineviku kohta. Müstikud on nimetanud mäekristalli "tarkade kiviks" ja teda on aaastatuhandeid kasutatud tervendamisrituaalidel.
Mida lähemal on kristall kehale, seda tugevam on tema mõju. Mäekristalli võid kombineerida misiganes kristalliga, tema omaduseks on kiirendada teiste kristallide toimet ja energiaid.



FLUORIIT


Põhiomadused: tervendus, stabiilsus, keskendumine, vaimsus, intuitsioon, elektromagnetkiirgus, külmetused, kaitse.
Lilla fluoriit on võimas tervenduskivi, hingelise segaduse korrastaja ja mõtteselguse looja. Eemaldab negatiivseid energiad, suurendab keskendumisvõimet, fookust ja loob heaolu.
Suurepärase tervenduskivina aitan luua kaosest korda nii füüsilisel kui hingelisel tasandil, leevendada stressi, valu, viha ja depressiooni, tasakaalustades seeläbi igapäevaelu.
Minu üheks tugevaimaks omaduseks on absorbeerida ehk neelata endasse ja neutraliseerida negatiivseid energiaid inimestes ja ruumis. Kaitsen efektiivselt arvuti- ja telefonikiirguse eest ning neutraliseerin ka muud elektromagnetkiirgust.
Minu energiad lahustavad väljakujunenud mõttemustreid, mis ei toeta sinu tegelikke pürgimusi, aidates sul mõista ja taastada rutiinsete tegevuste käigus kaduma läinud suurt pilti. Kui oled endas emotsioone alla surunud, siis lasen neil õrnalt pinnale kerkida, et saaksid leida lahendust ning liikuda edasi teadlikumalt ja positiivselt meelestatuna.
Samuti tuntakse mind kui "geeniuse kivi", kuna soodustan õppe- ja mõtlemisprotsessi, keskendumist ja otsuste tegemist. Aitan jagu saada organiseerimatusest ja soodustan vastutustundlikust.
Olen hea abiline meditatsiooniks, kuna aktiveerin kõrgemaid teadvustasandeid ja suurendan vaimsete asjade mõistmist. Avan sinu tajusid ja muudan intuitiivsed aistingud täpsemaks. Oskan äratada ka uninunud seksuaalseid tundeid.
Olen populaarne kivi tervendamisel, kuna mu energiasagedused puhastavad väga efektiivselt auravälja ja peenkehasid, tasakaalustavad energiakeskusi ja eemaldavad energiablokeeringuid. Erinevad värvitoonid kivimis võimendavad minu erinevaid tervendavaid omadusi.
Suurepärane kivi erinevate haiguste tervendamisel ja emotsionaalse tasakaalu loomisel. Külmetus, gripp ja teised viirushaigused, hingamisteede- ja kopsuhaigused, artriit, tugevdab luustikku ja hambaid, haavandid ja põletushaavad, peavalu, stress, valu vabastav.
Energiakeskused: kolmas silm, kroontšakra
Näärmed: käbinääre, ajuripats
Sodiaagimärk: Kaljukits, Kalad
Planeet: Merkuur
Element: õhk
Värv: violetne, lilla ja roheline

Fluoriit on väga kõrge fluoriidisisaldusega poolvääriskivi. Väga ilus mineraal, ühes kivis võib esineda paljusid värve korraga. Peamised värvused on lilla, roheline, valge, helesinine, kollane.
Suurimad mineraali leiukohad on Saksamaal, Suurbritannias, USA-s, Kanadas, Ungaris, Tais, Lõuna-Aafrikas, Peruus, Mehhikos, Hiinas.
Fluoriit on üks parimaid toetavaid kristalle külmetuse, gripi ja teiste viirushaiguste ja hingamisteede haiguste korral.
Aitab paremini toime tulla teiste inimeste negatiivsete emotsioonide talumisega. Kandes fluoriiti kaelas aitab ta puhastada meelt ja toetab oma selgust loovate energiatega igapäevastes olukordades.



SERPENTIIN

Omadused: eluenergia, õnn, kaitse, küllus, armastus, tervendus, reisimine, rahu, äriõnn
On hinnatud ilu ja tervendavate omaduste poolest, hea energiaallikas ja eluenergia suurendaja. Õnnetoov kaitsev talisman haiguste ja pettuste eest. Külluse toojana meelitab ligi materiaalset küllust ja harmooniat sinu suhetesse. Õnnistab kõike loodut.
Serpentiini nimetatakse ka Hiina jaad ja Kanada jaad.
Südamekeskuse kivina aitab leida sisemise rahu, tasakaalustada meeleolusid ja enesele andestada. Toob õnne ja harmooniat, pikendades seeläbi eluiga. Õnne ja ilu sümbol. Aitab ligi meelitada küllust, ka materiaalsel tasandil, toetan häid, harmoonilisi suhteid perekonnas ja tööl. Läbi aegade on teda kasutatud talismanina tugevate kaitseomaduste tõttu haiguste ja pettuste vastu.
On väga hea energiaallikas, eluenergia suurendaja. Toetab reisimisel. Väga hea valu leevendaja, abiks diabeedi korral, soodustab magneesiumi ja kaltsiumi omastamist, keha ja verd puhastav, mürke väljutav, parasiitide, putuka ja looma mürkide eemaldamine.
Energiakeskused: südamekeskus, kroonkeskus  
Näärmed: harknääre
Sodiaagimärk: Kaksikud, Jäär, Sõnn, Kaalud
Element: maa
Värvus: rohelised toonid

Serpentiin on väga hea kivi koduõnne loomisel, nagu ka serpentiinist kristallimandala, kui soovite leida just kodu või ruumi jaoks sobivat mandalat. Paigutades serpentiini kurgukeskusele, aitab ta sul rääkida minevikust ja tunnetest, mida oled kaua aega endas hoidnud. Serpentiin on lõpmatuse kivi, kuna ta aitab ühendada mineviku, oleviku ja tuleviku ning tuua need tarkused olevikuhetke, muutes teadmised igavikuliseks tarkuseks.






Allikas: kristallihaldjad.ee
Pildid: Erakogu
(C)Kiiri Saar










Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar