laupäev, 23. juuli 2016

Esinen Augustiunetuse festivalil 13.augustil Pärnus




Tule mind kuulama 13. augustil kell 17.00 Pärnu suurel tänavafestivalil "Augustiunetus 2016" ja osa saama üritusest. Loen valitud ridu oma igihaljast ja ainumast luulekogumikust "Võilillelein", samuti põgus ülevaade uuemast loomingust.
Infot ürituse kohta:
 
http://www.augustiunetus.ee/programm-2016/


Festival “Augustiunetus – kunstide öö” sai alguse 2010. aastal, mil käputäis Pärnuga seotud entusiaste ühendasid oma ideed ja energiad eesmärgiga luua suve pikendav ja kultuuri õhutav sündmus. Lisaks sellele olid fookuses ka siinsed kohalikud inimesed, kes on juba harjunud oma armsat kodulinnakest suvel nii paljude väliskülalistega jagama. Supeluse tänav lööb kord aastas tõeliselt kihama. Selle kõnniteid ääristavad kauplejad ja üheõhtukohvikud, tänavanurkadel musitseerivad tänavamuusikud ja esinevad tänavateatrid, puude küljes eksponeeritakse kunsti ja põõsaste vahel uuritakse putukaid – kõikjal on tunda sumedat suvelõpu hõngu. Kes on seda kord sisse hinganud, see teab, mis on Augustiunetus.
2010. aastal tunnustati Augustiunetust Pärnu parima kultuuriürituse tiitliga. 2011., 2012. ja 2013. aastal aga Kuldse Oaasi meeldejäävaima kultuurisündmuse nimetusega. Festival on iga aastaga kasvanud nii osalejate kui ka külastajate arvu poolest, küündides viimastel aastatel ligi 10 000 inimeseni.

Siit saab näha ka varasemate Augustiunetuse festivalide pilte: http://www.augustiunetus.ee/festivalist/ 
Postituse juurde kuuluv pilt võetud siit.










Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar