kolmapäev, 31. oktoober 2012

Luuleõhtu Ave Alavainuga


Suurejoonelise punkti raamatukogupäevadele pani oktoobri eelviimane päev, mil Kärdla kultuurikeskusesse kogunes hulgaliselt luulesõpru, kuulamaks killukesi armastatud poetessi Ave Alavainu loomingut läbi aegade. Vahepalaks luulehetkedele kõlasid mahedad flöödiviisid ja kitarr. Kohvilaudade taha kogunenud publik elas kaasa poetessi mõtetele elust, õnnest, kurbusest, elamise ilust, valust, inimhinge keerdkäikudest, võõrandumisest, mida tekitab suurlinn, iseenda kaotamisest ja leidmisest.
Humoorika nüansi õhtule lisas kahtlemata see, et Alavainu loomingu esitajad olid oma riietuses matkinud poetessi värvierksat ja isikupärast riietumisstiili, kandes suuri päikeseprille, puust helmeid, kirevaid ja julgetes värvitoonides riideid.


"Sõrmused olid puudu!" muigab Ave peale ametliku osa lõppu. Ta võtab vastu õnnesoove, jagab tänutäheks oma viimast, joonlaua-kujulist luuleraamatut. Õhtu jätkub mõnusa kohvikusuminaga ning iga lahkuja viib endaga põues kaasa natukene poetessi elutarkusest ja võrratust sõnaseadmisoskusest.

MTÜ Ave Vita! kodulehega saab tutvust teha siin.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar