pühapäev, 19. november 2017

Ilmumas on suhtenovell "Kaks naist ja vana maja"



Palju ei olegi enam jäänud, varsti on ukse ees eeldatavasti lund ja talvekülmi tõotav detsembrikuu ning minu uus novell "Kaks naist ja vana maja" ajakirja "Saatus&Saladused" detsembrikuu väljaandes ilmumas. Lugu ennast oli lihtne kirjutada ses mõttes, et sain end õige hõlpsasti samastada loo ühe peategelase, Margaretiga. Parajasti oli leheriisumise aeg ja seetõttu oli kirjutamiseks õige lihtne võtta olustikku enda ümbert - hääbuvaid, ent seda kirkamaid, külmade tekitatud värve, lehtede rõsket kõdulõhna ja ümbritsevat niiskust, värsket ja virgutavat tunnet, mida tekitab aias tegutsemine. Selles mõttes tuli lugu hästi reaalne.
Loos põimuvad inimsuhted aga... Need tuli muidugi juurde mõelda. Nõnda sattusid mu novelli pealiskaudne ja kerglane, helejuukseline Häli, kes pidas loomulikuks, et teised - eelkõige muidugi mehed - talle eluõnne kandikul kätte toimetaksid, ning tõsine, töökas ja vähese jutuga Margaret, kes oli mõni aasta tagasi üle elanud mehe surma ja arvas, et elu on tema jaoks kõik rõõmukraanid kinni keeranud ning üleüldse võib loota vaid enesele.
Kui õdesid tabab majanduslik kitsikus, tundub igati mõistlik otsus kolida juba aastajagu päevi tühjalt seisvasse memme majja, sinna eluõhk sisse puhuda ning ulualune enese käe järgi elamiskõlblikuks sättida. Lugu räägibki sellest, kuidas kaks totaalselt erinevat inimest ühe katuse all toime püüavad tulla. No ja kuna tegu on siiski jõulukuu ning jõulunumbrilooga, lisasin novelli ka sellelaadseid tegevusi nagu näiteks arutlemine kuusetoomise mõttekuse üle ja muudki. 



Pilt: internet






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar